Afbeelding
Eigen foto

Off-day voor Austerlitz in Amersfoort tegen Cobu Boys

11 december 2022 om 14:23 Voetbal

AUSTERLITZ Een wederom met zes invallers spelend Austerlitz kon in Amersfoort geen vuist maken tegen het fanatieker spelende Cobu Boys.

In vijftiende minuut werd na een mistastende verdediging de stand 1-0 toen een aanval over rechts fraai werd afgerond. Austerlitz kwam iets meer in de wedstrijd en had in de dertiende minuut pech met een schot van Roy Steenhuizen, dat fraai werd gekeerd door de keeper. 

In de zestiende moest de ver voor zijn doel staande keeper Jelle Nauta handelend optreden met een afstandsschot. In de 36e minuut scoorde Tim Prins de 1-1 met een afstandsschot in de bovenhoek. De wedstrijd kreeg soms een grimmig karakter, mede door een warrig fluitende scheidsrechter. 

Net voor rust had Sem van Stijnvoort de 1-2 op zijn schoen maar zijn schot ging rakelings over.

Na rust een onherkenbaar Austerlitz dat in de 46e minuut op een 2-1 achterstand kwam, toen er niet werd ingegrepen bij een aanval over links en er gemakkelijk gescoord kon worden. Na de wissels was de organisatie totaal weg en werd het achterin gatenkaas. Met doelpunten in de 57e, 66e en 90e minuut kon Cobu Boys uitlopen naar een 5-1 voorsprong. 

Austerlitz kon daar een klein kansje tegenover stellen,maar Lindert van Beek vond de uitstekende keeper op z’n weg. In de blessuretijd had Austerlitz geluk toen een bal nog op de paal belandde.

BLESSURELEED Al met al een slecht einde van de eerste seizoenshelft. De winterstop komt voor Austerlitz, mede gezien de vele blessures, op een goed moment.

Het verslag is van Puck Steenhuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie