Afbeelding
Eigen foto

Austerlitz wint verdiend van DVSA

25 maart 2023 om 21:04 Voetbal

AMERONGEN / AUSTERLITZ In een wedstrijd met twee gezichten pakte Austerlitz verdiend de overwinning.

Austerlitz miste bij DVSA in Amerongen vijf vaste basisspelers, waardoor er achterin volop gepuzzeld moest worden. 

Austerlitz begon sterk tegen de wind in spelend en had door Miguel Kosterman enArthur van Beek enkele kleine kansjes. In de zesde minuut kwam Austerlitz op 0-1 toen de attent reagerende Sem van Stijnvoort een verdedigingsfout afstrafte. In de vijftiende minuut had Austerlitz op 0-2 moeten komen, maar na een goede pass van Sem van Stijnvoort had Olaf Prins moeten scoren maar de keeper redde fraai. Austerlitz bleef vele kansen creëren, maar de 0-2 bleef uit.

In de 28e minuut kwam Austerlitz op een verdiende 0-2, toen een steekbal van Tim Prins fraai werd afgerond door Sem van Stijnvoort. Ook na de 0-2 waren er veel kansen voor Austerlitz en had Sem van Stijnvoort diversen kansen op een onvervalste hattrick. De grootste kans voor Sem van Stijnvoort was in de 45e minuut toen, hij alleen voor de keeper, strandde op de keeper.

ACHTERUIT

Na rust een geheel ander speelbeeld, een achteruit lopend Austerlitz dat zich onnodig in de problemen bracht. Toch kwam Austerlitz op 0-3 maar de goal van Sem van Stijnvoort werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. DVSA had een fase het betere van het spel en Austerlitz kon daar weinig tegenover stellen. 

In de 73 minuut kwam DVSA na een buitenspelsituatie en een beoordelingsfoutje van keeper Jelle Nauta op 1-2. Door enkele vrije trappen had DVSA kansen op de gelijkmaker, maar kwam niet tot scoren. In de 87e minuut maakte Jelle Nauta zijn fout goed toen een verre uittrap door invaller Sander Pasterkamp werd afgerond, 1-3.

Een voor met veel invallers spelend Austerlitz, een belangrijke en verdiende overwinning, waardoor de eerste plaats behouden blijft.

Het verslag is van Puck Steenhuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie