Afbeelding
Eigen foto

Austerlitz wint in knotsgekke wedstrijd van Faja Lobi KDS

4 maart 2023 om 20:43 Voetbal

AUSTERLITZ Met een 3-2 overwinning nam Austerlitz revanche voor de eerder dit seizoen geleden 3-0 nederlaag.

In het begin van de eerste helft maakte Austerlitz het zichzelf moeilijk. In de tweede minuut werd slordig balverlies in de counter afgestraft, 0-1. Fajo Lobi KDS bleef gevaarlijk met hun snelle spitsen en in de 10e minuut kon Austerlitz pas iets terugdoen, maar Olaf Prins strandde op de keeper. In de tegenaanval werd slecht verdedigen wederom afgestraft, 0-2.

In de 26e minuut had Austerlitz kans op de aansluitingstreffer maar een kopbal uit een vrije trap ging rakelings over. In de 34e minuut werd slecht verdedigen van  Faja Lobi KDS door Olaf Prins niet afgestraft en de rebound via de keeper werd door Sem van Stijnvoort overgeschoten.

KNOKKEN

Austerlitz bleef voor de aansluitingstreffer knokken en in de 37e minuut werd een breedtebal van Rutger de Haan op Olaf Prins en de voorzet van Olaf Prins werd koppend via de binnenkant paal afgerond door Kylian Steenbeek, 1-2. Austerlitz bleef knokken voor de gelijkmaker maar enkele kleine kansjes werden niet benut.

GELIJKMAKER

Na rust een totaal ander speelbeeld met een sterk aanvallend Austerlitz dat in de 55e minuut op gelijke hoogte kwam toen uit een corner van Olaf Prins, Menno Kroon koppend de gelijkmaker maakte, 2-2.

DRIE KEER ROOD

Na de gelijkmaker ontstonden er knotsgekke situaties, met drie rode kaarten voor  Faja Lobi KDS; twee voor spelers en één voor de trainer. 

In de 76e minuut werd na een goede aanval via Olaf en Tim Prins, Austerlitz een strafschop onthouden en in de 86e minuut werd een zuiver doelpunt van Austerlitz wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later had Austerlitz geluk met een bal op de paal.

In de laatste minuut werd het harde werken van Austerlitz beloond met de verdiende winnende treffer, toen een voorzet van Olaf Prins verlengd werd door Kylian Steenbeek op Sem van Stijnvoort, 3-2. 

Het verslag is van Puck Steenhuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie