Eigen foto

SV Austerlitz wint met lelijk voetbal van VSC

26 februari 2023 om 07:01 Voetbal

AUSTERLITZ SV Austerlitz heeft met matig spel het inhaalduel tegen VSC weten te winneN.

In de 4E minuut van de wedstrijd werd SV Austerlitz een strafschop onthouden. De bal werd in het zestienmetergebied van VSC door één van de verdedigers van VSC beroerd, echter de scheidrechter van dienst ontging het voorval.

SV Austerlitz kwam in de 14e minuut op voorsprong toen een inzet van Olaf Prins half gepareerd werd door de doelman van VSC. Sem van Stijnvoort zorgde, na het halve verwerken van de doelman van VSC, met een schot in de hoek van het doel voor de 0-1. De spits van VSC kreeg in de 22e minuut, door matig verdedigen van de kant van SV Austerlitz, een mogelijkheid geboden. Volledig vrijstaand kopte de spits over het doel van SV Austerlitz.

Twee minuten later was het weer Olaf Prins die voor gevaar zorgde. Olaf omspeelde de doelman van VSC en bood Sem van Stijnvoort de gelegenheid om de score te verdubbelen. De inzet van Sem raakte echter de paal.

Met een magere voorsprong van 0-1 werd er gerust. Na de rust kwam SV Austerlitz met drie wijzigingen in het team het veld op. In de 50e minuut zorgde de ingevallen Sander Pasterkamp, op aangeven van Sem van Stijnvoort, voor de 0-2. Dezelfde Sander Pasterkamp dook ook, nadat eerst Olaf Prins in de 56e minuut zijn boogbal over de doelman van VSC op de paal zag belanden, in de 69e minuut ineens voor de doelman van VSC op en zette SV Austerlitz op de 0-3 voorsprong. In plaats van door te drukken werd het spel van SV Austerlitz er niet beter op. Dat resulteerde in de 85e minuut in een corner voor VSC. Vanuit de corner werd door één van de spelers van VSC de bal, zonder maar een strobreed in de weg te zijn gelegd, in het doel van SV Austerlitz gekopt.

Het was het laatste vermeldenswaardige moment in deze matige, met 1-3 gewonnen, uitwedstrijd voor de spelers van SV Austerlitz.