Afbeelding
Eigen foto

SV Austerlitz wint streekderby van SVMM

11 februari 2023 om 22:44 Voetbal

MAARN / AUSTERLITZ De wedstrijd SVMM - SV Austerlitz was voor beide teams dé wedstrijd om, bij winst, bovenin de ranglijst mee te blijven doen.

Beide teams begonnen uiterst voorzichtig en behouden aan de wedstrijd. Het werd in de 1ste helft een gelijk opgaande strijd. Deze strijd resulteerde voor SV Austerlitz in een tweetal kansen. Zo zag Lindert van Beek zijn inzet, op aangeven van Sem van Steinvoort, in de 10de minuut over het doel van SVMM gaan. Olaf Prins zag op aangeven van Tim Prins in de 44ste minuut ook zijn inzet niet beloond. Olaf raakte de buitenkant van de paal, waardoor er met een 0-0 stand gerust werd.

De spaarzame aanvallen van SVMM brachten de verdediging van SV Austerlitz niet in grote problemen.

AUSTERLITZ BENUT OVERTAL

In de 2de helft kwam SV Austerlitz beter uit de kleedkamer dan SVMM. De druk op het doel van SVMM werd opgevoerd. Eerst werd in de 51ste minuut hands in het zestienmetergebied van SVMM van één van de spelers van SVMM niet gesignaleerd door scheidsrechter Nino Pen waardoor SV Austerlitz een strafschop onthouden werd. Direct daarna leverde de druk van SV Austerlitz een serie mogelijkheden op om te scoren. Deze mogelijkheden kregen een vervolg toen SVMM in de 63ste minuut met 10 spelers kwam te staan na het heenzenden van één van de aanvallers van SVMM. Scheidsrechter Pen toonde de aanvaller van SVMM, na een charge op SVA-doelman Jelle Nauta, de rode kaart voor.

Tegen tien man werd SV Austerlitz in eerste instantie wat slordiger in het vertoonde spel, echter in de 83ste minuut leverde Tim Prins een assist af die door de net daarvoor ingevallen Miguel Kosterman schitterend, en onbereikbaar voor de doelman van SVMM, werd ingekopt.

Voor SV Austerlitz kwam in de slotfase Guido de Haan nog in het team voor Lindert van Beek. De resterende zeven minuten werden door SV Austerlitz, na het doelpunt van matchwinnaar Miguel Kosterman, solide uitgespeeld.