Jonathan kon ook tegen Loosdrecht geen potten breken.
Jonathan kon ook tegen Loosdrecht geen potten breken. Suresh Chadda

Jonathan beleeft valse start; trainer overweegt andere aanpak

2 oktober 2023 om 16:57 Voetbal

ZEIST Titelkandidaat Jonathan uit Zeist beleeft met twee nederlagen een dramatische seizoenstart in de derde klasse. Trainer Rob Zomer reageert: ,,Het is heel naïef.”

Jonathan wilde wel blaffen, maar kon geen moment bijten, staat er in het verslag op de clubsite. Hoe zie jij dat? 


Rob Zomer: ,,Daar is niks aan gelogen. We hebben een enorme valse start. Dit hadden we in elk geval niet verwacht. Misschien moeten we dingen anders gaan doen. Daar gaan we deze week met elkaar eens over praten. Tot nu toe hebben onze tegenstanders steeds een heel goed verhaal tegen ons. Toch heb ik niet het idee dat we zijn weggespeeld, integendeel zelfs. Vallen we aan, dan schakelen we niet goed om. Het slaat nergens op en het is heel naïef. Als ik in voetbal ergens een hekel aan heb, dan is het naïviteit.”

Hoe verklaar je de moeizame seizoenstart?


,,Daar proberen we achter te komen. Wellicht is het plan dat we hebben bedacht te hoog gegrepen en moeten we bepaalde dingen anders doen. Aan de andere kant moeten we de lat ook hoog kunnen leggen. Het kan niet zo zijn dat deze selectie twee weken geleden nog heel goed was en nu heel slecht. Alleen moeten we het misschien anders invullen.”

Wat is de oplossing?


,,Daar gaan we met de staf en groep gezamenlijk over nadenken. We nemen onze wedstrijden op en kunnen dus de beelden bekijken. Met spelers individueel en als team kunnen we dan bespreken wat er beter moet. We moeten er met elkaar veel energie insteken, zeker op momenten dat het even minder gaat.”

Een optie is achteroverleunen of behoudender gaan spelen, maar heeft Jonathan daar niet een te goede selectie voor?


,,Dat is een goeie. Daar zit ik ook steeds mee in mijn hoofd. Het is ook niet zo dat het steeds aan onze tegenstander ligt, maar als we in de aanval zijn, moet de restverdediging niet tien maar tachtig procent beter. Daar ligt het aan. Je moet namelijk wel een slot op de deur hebben. Het is nu een open huis. Als ik op de beelden bepaalde situaties terugkijk, denk ik: man, man, hoe is dit mogelijk? Hoe kunnen we hier nou weer verkeerd staan? Afspraken worden dan niet nagekomen.”

Zaterdag wacht KVVA-thuis. Dat moet de ommekeer worden?


,,Ja, alleen misschien met een andere gedachte, al is KVVA weer een heel andere tegenstander dan VVZA en Loosdrecht. We gaan deze week nadenken over hoe we die gaan bestrijden. Onze pech is ook dat Philip Ties zijn achterste kruisband heeft gestuurd. Die zijn we een tijdje kwijt.”

Het seizoen is nog lang, maar de achterstand op de koplopers bedraagt al zes punten. Is dat nog in te lopen?


,,Ja, natuurlijk. We hoeven alleen maar twee keer van ze te winnen en dan staan we gelijk. Er is absoluut geen paniek, maar we beleven een enorme valse start. Kijk, Mathieu van der Poel is ook wel eens slecht begonnen. Dat geldt ook voor Jonas Vingegaard, maar op het eind had-ie gewoon de gele trui aan.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie