Afbeelding
Politie

Politie zoekt getuigen mishandeling in Zeist

21 jul, 08:31 Misdaad

ZEIST In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 april is een man mishandeld op de Steynlaan ter hoogte van Grillroom Jeruzalem. De politie zoekt getuigen, met name enkele mensen die op dat moment bij de dierenwinkel even verderop stonden.

Het slachtoffer is met een vriend de grillroom binnen gegaan om een broodje te eten. Om ongeveer 2.00 uur ‘s nachts komen ze naar buiten en zien ze een grote groep jongens bij de grillroom staan. Het slachtoffer roept naar de groep dat de grillroom zo dicht gaat en dat ze snel moeten zijn als ze nog iets willen bestellen.

KLAPPEN Hier reageert de groep gespannen op en één van de jongens roept wat vervelends. Vervolgens komt die jongen op het slachtoffer aflopen en slaat hem met zijn rechtervuist in zijn gezicht. Het slachtoffer valt op de grond en hij krijgt nog meer klappen en trappen van meerdere mensen die zich ermee bemoeien.
De vriend van het slachtoffer roept om hulp en probeert de groep weg te duwen, maar dit lukt niet. Vervolgens komt de jongen ook op hém af en krijgt hij ook een klap in zijn gezicht.


SIGNALEMENT Het signalement van de agressieve jongen die de eerste klap uitdeelt:
- tussen de 20 en 23 jaar oud
- droeg een zwarte winterjas
- droeg een donkerkleurig petje en een groen/grijze capuchon
- droeg een grijs/groene trainingsbroek

Het signalement van een agressieve jongen die vanaf de overkant van de straat komt aanrennen en de eerste trap uitdeelt:
- 20 - 25 jaar
- ongeveer 1.80m, normaal postuur
- glad zwart haar, naar achteren gekamd
- zwarte donkerkleurige jas/vest, lichte verticale streep op capuchon
- grijs/groene trainingsbroek
- witte schoenen

Tot de groep van deze verdachte behoorde onder andere een man die naar een vriend het slachtoffer riep dat hij het slachtoffer moest meenemen en beter op hem moest letten. Zijn signalement is:
- lichtgetinte huid
- ongeveer 30 jaar
- 1.65-1.70m
- kort zwart gemillimeterd haar
- fors postuur
- zwart/rood trainingspak

SPECIFIEKE GETUIGEN GEZOCHT Tijdens de mishandeling stond er ook een groepje mensen op straat ter hoogte van de dierenwinkel iets verderop. Drie mannen en twee vrouwen van 18 tot 20 jaar. Eén van de mannen droeg een zwarte trui en een rugzak. Eén van de vrouwen had een camouflage-print op haar broek. De politie komt graag in contact met hen om te horen wat zij gezien hebben.

VRAGEN Weet u wie de man uit Zeist heeft mishandeld? Heeft u meer gezien van die avond? Of hoorde u bij het groepje dat bij de dierenwinkel stond? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 7 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 12 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 14 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 17 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 18 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 21 uur geleden
Afbeelding
Jaap Bijl uit Zeist in Lego Masters op RTL4 gisteren