Afbeelding
Arne Elgersma

Ruth Elings met Tobben in het Torenlaan Theater

25 juni 2022 om 10:33 Activiteiten

ZEIST Op 28 juni presenteert Ruth Elings haar EP Tobben in het Torenlaan Theater in Zeist. De gelijknamige voorstelling heeft ze afgelopen seizoen in het theaters door het hele land gespeeld. Verwacht een kleinkunstprogramma waarin ze de hele EP integraal speelt en eenmalig onder begeleiding van haar complete band.

Tobben is een EP vol gepieker, getreuzel en gedoe, maar luistert weg als een heerlijk kloppend plaatje. Laat het tobben maar aan Ruth over, ga lekker achterover zitten en laat je overspoelen door Ruths geruststellende stem, haar grappige en lieve teksten en haar geweldig, veelzijdige band. 

RUBEN DRENTH De teksten op de EP zijn geschreven door Ruth zelf en de muziek is samen met Ruben Drenth tot stand gekomen. Zijn veelzijdige muzikale kennis, die loopt van jazz tot rock ‘n roll en van kleinkunst tot pop, heeft haar soms wereldvreemde teksten naar een werelds niveau geholpen. Vervolgens kwamen de composities bij Martijn Hak terecht die er met zijn virtuoze vaardigheden geweldige pianoarrangementen van maakte.

BERT VAN DEN BRINK De ambitie voor het maken van een EP ontstond tegelijkertijd met de ambitie om de liedjes voor een volledige band te arrangeren. Dat naast Jeroen den Daas op Bas en Jonas Kroese op drums, ook Bert van den Brink aanschoof om aan één van de liedjes zijn prachtige accordeonspel toe te voegen maakte het hele proces extra bijzonder. 

HARRY BANNINK Bert speelt op deze EP op de accordeon van Harry Mooten, de beroemde accordeonist die veel met Harry Bannink samenwerkte. En zo heeft Ruth het toch maar mooi voor elkaar gekregen om op haar debuut EP een link te leggen met een van haar grote helden: Harry Bannink. De ander is uiteraard Annie M.G Schmidt. Elke keer dat Ruth met haar heldin wordt vergeleken door haar publiek zweeft ze een beetje.

KAARTVERKOOP 28 juni, 20:30 - 22:00 in het Torenlaan Theater, Zeist. Tickets kosten 15 euro en zijn te koop via www.torenlaantheater.nl/events/ruth-elings-tobben/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie