Burgemeester Koos Janssen draagt de vleugel over aan Pieter den Bieman van de stichting Slotconcerten, terwijl medewerkers van Evert Snel het instrument nauwlettend in de gaten houden.
Burgemeester Koos Janssen draagt de vleugel over aan Pieter den Bieman van de stichting Slotconcerten, terwijl medewerkers van Evert Snel het instrument nauwlettend in de gaten houden.

Nieuwe vleugel voor Slot Zeist

18 augustus 2022 om 11:17 Activiteiten

ZEIST Slot Zeist heeft een nieuwe vleugel. Een Steinway B om precies te zijn. Het instrument vervangt de huidige vleugel op de slotzolder. Donderdag verrichtte Evert Snel een huzarenstukje bij de aankomst van de vleugel: het 450 kilo zware instrument moest van het Slotplein naar de Slotzolder worden gebracht. Daarvoor nam de befaamde pianohandelaar een speciaal rupsvoertuig mee, waarmee de vleugel de trappen opgereden kon worden. 

Het gebeurde onder toeziend oog van onder andere Pieter den Bieman, voorzitter van de stichting Slotconcerten, Ton Wachter, die de programmering verzorgt, en burgemeester Koos Janssen. De gemeente Zeist is eigenaar van de vleugel (ook de oude vleugel was gemeente-eigendom), de stichting Slotconcerten is hoofdgebruiker. De burgemeester droeg de vleugel symbolisch over aan Den Bieman door hem de sleutel te geven. ,,Ik heb deze week nog even naar het filmpje van Laurel en Hardy over de piano gekeken, kent u dat?’’, vroeg Janssen aan de aanwezigen, ,,Ze moeten een piano afleveren. Ze kiezen daarvoor de trap. De piano valt een paar keer van die trap af voor de ontdekken dat er ook een andere route is. Vanochtend ben ik toch nog even om het Slot gefietst om te kijken of er echt geen andere manier is om deze vleugel boven te krijgen...’’   

Met de Steinway B kan de stichting Slotconcerten vol vertrouwen starten met een nieuwe serie concerten: de PianoSalon, vier pianoconcerten op zondag rond lunchtijd. Het eerste concert is op zondag 2 oktober. Het wordt gegeven door oud-Zeistenaar Jacob Boogaart. 


Daar gaat-ie! Ton Wachter, Pieter den Bieman en Koos Janssen houden een oogje in het zeil bij het transport.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie