Actievoerders Martine Speekenbrink en Elenor Platt overhandigen de handtekeningen aan D66-raadslid Dick van Ginkel.
Actievoerders Martine Speekenbrink en Elenor Platt overhandigen de handtekeningen aan D66-raadslid Dick van Ginkel. René Borkent

Huis ter Heide-west: Niet bouwen in ‘t groen’

9 september 2022 om 13:53 Duurzaamheid

ZEIST Vierduizend handtekeningen kon een actiecomité tegen de bouwplannen in Huis ter Heide-west verzamelen in een online petitie. Hoeveel handtekeningen zijn gezet door betrokken bewoners uit Huis ter Heide zelf konden de organisatoren niet zeggen. Maar dat 95% van de inwoners van het dorp tegen de plannen zou zijn, weten ze zeker.

door René Borkent

Vorige week dinsdag werd de petitie voorafgaand aan de raadsvergadering overhandigd aan de raad. Het moment waarop dat gebeurde stond los van de agenda van de gemeenteraad. 

INVLOED Het duurt tot later dit jaar voordat de gemeenteraad de plannen voor Huis ter Heide-west opnieuw bespreekt. Maar de actievoerders van ,,Comité Stop de Boskap’’ wilden er snel bij zijn om nog invloed uit te kunnen oefenen op het besluit. De publieke tribune zat flink vol met sympathisanten tijdens de speech van Martine Speekenbrink, namens het comité.

Het comité zegt niet tegen woningbouw te zijn, maar wel tegen de plannen die nu voorliggen. Op een andere plek in de buurt zouden wat het comité betreft zelfs meer en goedkopere woningen kunnen komen. 

BEZWAAR Het plan waartegen het comité bezwaar maakt behelst de bouw van 82 woningen in het gebied tussen de velden van SV Zeist en landgoed Dijnselburg. Een ouder plan voorzag in de bouw van nog meer woningen, maar dat werd al teruggebracht na verzet in de buurt. 

Speekenbrink richtte zich specifiek tot de fractie van GroenLinks, sinds afgelopen voorjaar de grootste partij in Zeist en nu één van de coalitiepartijen: ,,Uw partij ging de verkiezingen in met de leus: ‘Bouwen moet je doen, maar niet in het groen.’ Precies!’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie