Afbeelding

Klimaatjongeren verplanten bomen op Landgoed Bornia

24 februari 2023 om 06:39 Duurzaamheid

DRIEBERGEN / ZEIST Op 26 februari steken Meer Bomen Nu en de Jonge Klimaat Beweging de handen uit de mouwen om kansarme zaailingen te verhuizen naar kansrijke plekken. Iedereen kan zich aanmelden bij Meer Bomen Nu om te komen helpen. De groep vertrekt samen vanaf Station Driebergen-Zeist. 

Op Landgoed Bornia zullen ze zaailingen verzamelen voor een tweede kans elders. Deze zaailingen verdichten hier een vlindercorridor die juist open moet blijven. Deze boompjes kunnen echter wel groot worden bij burgers, boeren en voedselbossen in de buurt. De verplantmethode is circulair, goed voor de biodiversiteit en helpt klimaatverandering af te remmen.? 

Wat: Bomen verplanten voor klimaat en biodiversiteit

Waar: te verzamelen op Station Driebergen-Zeist

Wanneer: Zondag 26 februari om 11.30

Meedoen? Aanmelden via deze link of bij utrecht@meerbomen.nu

MEER BOMEN NU


Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met vrijwilligers scheppen wij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur!
Ook een keer mee doen? Ga naar meerbomen.nu/agenda

JONGE KLIMAATBEWEGING: GROW


De Jonge Klimaatbeweging is een jongerenorganisatie die zich inzet voor een wereld waarin jongeren kunnen meepraten over hun eigen toekomst en op een goede manier omgaan met de aarde. Door in gesprek te gaan met politici, beleidsmakers en het bedrijfsleven brengen we de stem van jongeren naar voren. Dit doen we namens meer dan vijftig diverse jongerenorganisaties. In de Jonge Klimaatagenda 3.0 (JKA 3.0) schetst een ambitieuze visie hoe jongeren willen dat het Nederland van 2040 eruit ziet.


GROW is een werkgroep van de JKB die zich specifiek inzet voor brede bewustwording. Door het organiseren van lezingen, workshops en andere activiteiten rondom thema’s uit de JKA 3.0, zoals circulaire economie, biodiversiteit, onderwijs en voeding willen we meer jongeren bewust laten worden van de klimaatproblematiek en bieden we manieren hoe ze zelf op een positieve manier kunnen bijdragen aan een groenere wereld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie