Dick  van Steenis (l) van Cultuur Zeist en Rijk Roor die exposeert op de Walk Art Markt.
Dick van Steenis (l) van Cultuur Zeist en Rijk Roor die exposeert op de Walk Art Markt. Carolien Paasman

Walk Arkt Markt ouderwets druk en gezellig

13 augustus 2022 om 10:19 Evenementen

ZEIST De poorten van de Walk Art Markt waren nog niet open of de eerste bezoekers kwamen al binnen. Na drie jaar is het weer ouderwets vol in het Walkartpark met 110 kramen vol kunst- en kunstnijverheid. Een van de kraamhouders is Rijk Roor (rechts op de foto), die het Utrechtse landschap schildert. 

Het aantal kramen is dit jaar iets kleiner dan in voorgaande edities, legt Dick van Steenis (links) uit. Hij is voorzitter van de organiserende stichting Cultuur Zeist. ‘’We willen daardoor de boomwortels beschermen want de bomen in het park hebben het door de aanhoudende droogte al zo zwaar.’’ 

Er is ook een uitgebreid muziekprogramma op de Walkartmarkt en er is genoeg eten en drinken te koop. De markt duurt tot 17 uur en de toegang tot het Walkartpark is gratis.  

Vanwege de warmte kreeg de organisatie twee afmeldingen. Het is te warm voor de ezeltjes van de ezelsociëteit, en een van de deelneemsters die met zelfgemaakte kaarsen zou komen liet weten dat haar kaarsen niet zo gek zijn op deze temperaturen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie