Schatten van het Zeister Historisch Genootschap.
Schatten van het Zeister Historisch Genootschap. Laura Fokkema

Expositie: Schatten van ‘t Zeister Historisch Genootschap

2 oktober 2022 om 11:42 Historie

ZEIST In het Historisch Informatie Punt (HIP) in het gemeentehuis van Zeist kunt u de tentoonstelling bezoeken: ‘Schatten van het Zeister Historisch Genootschap’. De tentoonstelling is tot 22december te bekijken tijdens openingstijden. Toegang is gratis.

Vanaf haar oprichting in 1951 heeft de Van de Poll-Stichting - in 1999 omgedoopt tot ZeisterHistorisch Genootschap - zich onder andere toegelegd op het verzamelen van voorwerpen die betrekking hebben op de geschiedenis van Zeist. De meeste voorwerpen zijn schenkingen. Ze worden bewaard in het depot van de stichting. 

Voor de tentoonstelling zijn zeventig unieke objecten geselecteerd. Alle voorwerpen worden beschreven en afgebeeld in een kleine catalogus. Deze ligt voor bezoekers van de tentoonstelling klaar in het HIP. Donateurs van hetZeister Historisch Genootschap ontvangen de catalogus samen met het septembernummer van het blad Seijst, waarin nog meer voorwerpen worden beschreven.

Door het geheugen van Zeist worden elk jaar ongeveer 3 exposities in het HistorischInformatiepunt georganiseerd. Deze exposities geven een kijkje in de geschiedenis van Zeist.
 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie