Afbeelding
Pien van den Bosch

Groepsexpositie P’Arts in Gehoorzaal

8 september 2022 om 06:10 Kunst

DEN DOLDER P’Arts in den Dolder opent haar deuren van de Gehoorzaal met een  expositie tijdens de open Monumentendagen 10, 11 september van 12.00 tot 17.00.Ook het weekend daarna op 17 en 18 september is deze expositie te zien van 12.00 tot 17.00 uur. De opening is op 9 september om 20.00 uur.


Te zien is het werk van Hans Doortmont, Marc Brussee, Liz van Munster, Elisabeth Copijn en Maria de Waard. Zij kennen elkaar en ondanks de zware tijden van de afgelopen jaren was de expositie in 2021 een groot succes.Ook dit jaar willen zij met elkaar het werk tentoonstellen, een spannende combinatie van diverse kunstvormen en technieken in uiteenlopende stijlen van abstract tot figuratief, van uitbundig tot verstild, van krachtig tot subtiel.


A CAPELLA Op vrijdag 9 september om 20.00 wordt deze tentoonstelling feestelijk geopend met een optreden van BLOS Vocals, een a- capella groep. Zonder één muziekinstrument, want deze drie zangers en drie zangeressen doen alles zelf met hun stem.


HANS DOORTMONT Hans Doortmont schildert hoofdzakelijk met acryl en af en toe met olieverf.”Mijn favoriete techniek is het gieten met verdunde acrylverf en mijn voorkeur voor kleur is nog steeds blauw. Zo zijn er vele “blauwe” schilderijen in mijn collectie”.Afgelopen jaren exposeert hij het meest in de Gehoorzaal, een unieke plek voor de kunst.Zijn opleiding genoot hij aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Ook is hij bestuurslid van de schildersvereniging De Toets in Zeist.


MARC BRUSSEE
Marc Brussee toont zijn indrukwekkende beeldhouwwerken.Na een reeks van creatieve opleidingen op grafisch, fotografisch, pedagogisch therapeutisch en kunsthistorisch vlak vond Marc zijn passie in het beeldhouwen aan de ‘School for Sculpture and Design’ in Zuid Engeland. “Sinds 1994 heeft het beeldhouwen mij niet meer losgelaten en ontwikkelde ik me via eigen werk, opdrachten en exposities tot zelfstandig beeldhouwer. Mijn passie deel ik in exposities en geef ik door in mijn cursussen,” zegt Marc.

LIZ VAN MUNSTER Liz van Munster is via de fotografie op latere leeftijd gaan schilderen. Zij werkt met verschillende technieken, waardoor er een divers scala aan schilderijen ontstaat. “Door middel van verschillende technieken ben ik in mijn werk op zoek naar licht. Zeker nu kunnen we dat wel gebruiken,” vertelt ze daarover.

ELISABETH COPIJN Keramiste Elisabeth Copijn maakt de laatste jaren vaas -en schaalplastieken. Deze zijn niet ontstaan op een draaischijf, maar worden met rollen en plakken klei opgebouwd. Door jarenlange ervaring ziet het er echter toch vaak uit of de kunstwerken op een draaischijf zijn gemaakt. Zij zijn n.l. strak en evenwichtig qua vorm.De glazuren op de vaas- en schaalplastieken, ontwerpt zij zelf. Daar is veel onderzoek d.m.v. proefplaatjes aan vooraf gegaan.

MARIA DE WAARD Voor Maria de Waard is kleur het belangrijkste element bij het schilderen. Door de gelaagdheid ontstaan er nieuwe kleuren met al de nuances in een nieuw beeld, abstract of met een zweem van herkenning.Zij werkt graag met olieverf, laag voor laag, net zo lang tot er betekenis ontstaat. Haar inspiratiebron is het landschap, oude culturen met name de Keltische. Het is de mens op weg, die inspireert voor gelaagdheid in haar werk.


WELKOM Twee weekenden lang kunt u genieten van deze expositie.Wees welkom en ontmoet de kunstenaars met hun werk!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie