De tien deelnemende leden van P'Arts.
De tien deelnemende leden van P'Arts. Kokkie Paauw

Zomerexpositie P’Arts Den Dolder

20 juli 2022 om 15:27 Verenigingen

DEN DOLDER Na twee eerdere succesvolle zomerexposities namen Hans Doortmont, Peter de Keijzer, Marga Damman en Elzelien Jansen het op zich dit jaar in de zomermaanden weer een expositie van Stichting P’Arts te organiseren.

door Adriënne Nijssen

Naast de vier genoemde leden van P’Arts doen nog zes leden mee aan de tentoonstelling. Ook Reint Derksen, Ada de Groot, Eric Lugtigheid, Liz van Munster, Clarissa Vis en Annemarie Voets zijn met werk vertegenwoordigd tijdens de zomerexpo.

,,Omdat er ook elk weekend een gastexposant aanwezig is, hebben we veel verschillende disciplines in huis,” vertelt Elzelien. ,,Het is een heel gevarieerde tentoonstelling waarbij altijd kunstenaars aanwezig zijn.”

Er zijn schilderijen, fotografie, bronswerk, beeldhouwwerk, keramiek, mozaïek en lichtobjecten. ,,Bovendien zijn de meeste kunstenaars op de expositiedagen in hun atelier en zijn ze ook te bezoeken. De deuren staan wagenwijd open,” vult Marga aan.

GROOT PODIUM Zowel Hans als Peter kunnen niet genoeg benadrukken dat ze blij zijn om zo’n groot podium mogen bieden voor publiek. Naast initiatiefnemers zijn ze ook het aanspreekpunt voor de andere kunstenaars en voor de gastexposanten. 

..We vinden allemaal de interactie met bezoekers zo fijn. Dan kun je uitleggen hoe je werkt,” vertellen de heren.

OMGEVING De omgeving van de Gehoorzaal is schitterend. Je kunt er wandelen en fietsen, routes zijn op internet te vinden. Het terrein is opgenomen in de knooppuntenroute van de Utrechtse Heuvelrug. En er is een terras.

OPENINGSTIJDEN De zomerexpositie is elke zaterdag en zondag geopend vanaf 16 juli tot en met 21 augustus. Tussen 12.00 en 17.00 uur kun je genieten van kunst. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Navigatieadres is Vijverhof 41, Den Dolder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie