V.l.n.r. staand Jorie, Ada, Carly en Wim, zittend Marianne en Hans.
V.l.n.r. staand Jorie, Ada, Carly en Wim, zittend Marianne en Hans. Foto: Adriënne Nijssen

Eindelijk weer ‘Samen’ exposeren

21 april 2022 om 12:57 Overig

ZEIST Al in 2020 waren Hans Doortmont, Carly Paulsen, Marianne de Boer, Jorie van der Loo, Wim Kemperman en Ada de Groot van plan om met zijn zessen te exposeren. Maar door corona kwam het culturele leven tot stilstand. Zij zijn verdergegaan met werken en creëren. Nu, inmiddels twee jaar later, zijn ze blij iedereen de resultaten te kunnen laten zien.

Adriënne Nijssen

Het zestal exposeert samen omdat er dan meer verscheidenheid in kunst te zien is op de tentoonstelling. Dat is vooral aantrekkelijker voor het publiek. Zo maakt Hans geabstraheerde schilderijen. ,,Mijn favoriete techniek is het gieten met verdunde acryl verf. Blauw is nog steeds de kleur die ik het meest gebruik.” Carly daarentegen heeft heel veel stijlen, ze schildert zowel figuratief als abstract en meestal kleurrijk. ,,Ik schilder nu met acrylverf,” zegt ze.

Marianne is veel bezig met het perspectief van handen. ,,Ik maakte speciaal voor deze tentoonstelling een aantal nieuwe werken,” vertelt ze.

GLASKUNST 

Jorie schildert vooral realistisch figuratief en Wim maakt glaskunst en noemt zijn werk schilderen met glas. ,,Ik exposeer nieuw werk, dat nog nooit is tentoongesteld. Ik ben bezig met een nieuwe techniek in glas. Stukjes glas gaan in de oven, ze ronden zich af, op de rondingen krijg je lichteffecten. Dat lijm ik op een tweede glasplaat, je ziet van de lijm niets meer terug. Wat ik nu heb, heb ik allemaal nieuw gemaakt. Ik zie veel in deze nieuwe techniek,” zegt Wim. Verder maakt hij Tiffany, glas-in-lood en fusing. Dat laatste is een techniek waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. ,,Ook deze drie manieren van glaskunst zijn vertegenwoordigd op de expositie,” vertelt hij.

BEELDHOUWWERKEN

Ada, de laatste van de zes exposerende kunstenaars, maakt beeldhouwwerken. ,,Ik ben gevraagd omdat mijn werk tot een totaal andere discipline behoort,” legt ze uit. ,,Ik maak beelden in steen, met een voorkeur voor marmer. Mijn stijl is figuratief of abstract met een vleugje humor.”

Behalve Ada zijn de kunstenaars allemaal lid van teken- en schildervereniging De Toets, daar hebben ze elkaar leren kennen. Ada is lid van P’Arts en dat geldt ook voor Hans. Beiden kennen de expositieruimte heel goed. ,,Gelukkig wordt die nu ook aan buitenstaanders verhuurd, zodat wij er kunnen exposeren,” vertelt Jorie.

Na lang overleg heeft de expositie de naam ‘Samen’ gekregen. ,,Dat woord dekt de hele lading,” zegt Marianne. ,,We doen alles samen op weg naar de expositie. Daar zal werk van ieder van ons als individu te zien zijn. Maar samen zorgen we voor een aantrekkelijke tentoonstelling.”

De expositie ‘Samen’ is te zien in ‘De Gehoorzaal’, de galerie van P’Arts. De opening vindt plaats op 22 april om 20.00 uur. Het werk van alle kunstenaars is verder te zien op zaterdag 23 en zondag 24 april, beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Het navigatieadres is Vijverhof 41 in Den Dolder. De toegang is gratis en er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie