Vijf van de zes kunstenaar poseren.
Vijf van de zes kunstenaar poseren. Eigen foto.

Groepsexpositie Composiet in Gehoorzaal Den Dolder

18 maart 2023 om 13:08 Kunst

DEN DOLDER Vandaag en morgen, op zaterdag 18 en zondag 19 maart, kunt u de groepsexpositie Composiet nog bezoeken in de Gehoorzaal op WA-hoeve, aan de Vijverhof 41 in Den Doler. 

Zes kunstenaars exposeren daar gezamenlijk. De naam composiet verwijst naar composiet als een samengesteld materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Mixed media, collages, tekeningen, keramiek gevat in houtobjecten,audio- en videokunst en schilderijen, een diversiteit aan kunstexpressie.

De expositie is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn aanwezig. 

Informatie over de kunstenaars voor de expositie composiet vindt je hieronder.

TESSEL SCHMIDT

Tessel Schmidt uit Utrecht is videograaf en video-kunstenaar. Als videokunstenaar (PietZwart Institute Rotterdam, 2022) ensceneert zij scenes uit het dagelijks leven. Zij maakt set-ups van vloeibare huis-tuin en keukenmaterialen die zij vastlegt met haar macro lens.De macro landschappen die dan ontstaan staan vaak voor iets anders, iets groters. Daarnaast richt zij graag haar camera op mensen. Door gebruik te maken van lange beelden in een statisch frame ervaart de kijker verandering en tijdelijkheid.

GEMMA PAUWELS

Gemma Pauwels uit Utrecht is illustrator en beeldend kunstenaar. Zij bouwt 2D werelden met verschillende materialen en videoprojecties. Op papier of op uitgezaagde stukken Hout schildert ze vormen, kleurvlakken, patronen, en laat ze zich inspireren door verschillende fragmenten uit haar leven en door muziek. Met deze verzamelde bouwstenen componeert ze op lokatie een installatie, als een opvoering van een (visueel)muziekstuk.

GERA HOOGLAND

Gera Hoogland uit Den Dolder is vormgever en beeldend kunstenaar. Zij werkt intuïtief en associatief vanuit persoonlijke en maatschappelijke thema’s. De cyclus in de natuur inspireert en geeft materialen om mee te fantaseren en te vormen. Haar specialisatie is beeldend werk van klei en hout uit de natuur.

JOHN PANDERS

John Panders uit Den Dolder heeft wat laat serieuzer de kunstenaar in zichzelf herontdekt, want hij schreef al gedichten op zijn tiende. In de kunst is hij een zwerver: veel stijlen gehad, wat telkens een interessant onderzoek was. Momenteel is de basis van zijn kunst de mens, de menselijke soort. Kortom hij vindt zichzelf kunstenaar in een grote komedie. Dankjewel Dante. Invloeden zijn o.a. Keith Haring, Paul Klee, Miro en Philip Glass.

MARIANNE DE BOER

Marianne de Boer uit Zeist is veel bezig met de serie Handen met Muziekinstrumenten,waarbij perspectief een belangrijke rol speelt. Handen vormen een onnatuurlijk beeld als ze een instrument bespelen, wanneer je daar een moment van zou nemen. Dat momentwil zij graag vastleggen op doek. Haar schilderijen zijn fris, levendig en kleurrijk. Zij werkt met acryl en olieverf en schildert vanuit abstractie, naar een realistisch gegeven.

GERA SCHMIDT

Gea Schmidt uit Huis ter Heide schildert intuïtief. Met diverse materialen ontstaan verbindingen die je niet kunt voorspellen. Door het gestaag opbouwen met materialen,zoals potlood, inkt, acryl, collage, zand, structuurmateriaal en pigment, ontstaan abstracties van landschappen. De schilderijen zien er soms uit als satellite views op de wereld, dan weer stellen ze geologische abstracties en zeezichten voor in onverwachte kleurvariaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie