Groei & Bloei Zeist: 450 euro voor beste vergroeningsidee

4 april 2023 om 12:52 Lokaal Deel je nieuws

We kunnen er niet omheen, klimaatverandering houdt ons allemaal bezig. Te droog, te nat, grote temperatuurschommelingen, overstromingen, we worden er bijna dagelijks mee geconfronteerd. We moeten duidelijk zorgzamer omgaan met onze leefomgeving Op het rayonoverleg van afgelopen najaar liet Groei  & Bloei Zeist dan ook duidelijk weten de volgende acties te ondersteunen:

Minder tegels. Tegel eruit, Plant erin! Groen zorgt voor een natuurlijke waterafvoer en tempert de temperatuur in de stad. Insecten, vogels en kleine dieren vinden weer een leefgebied, het bodemleven wordt beter en mensen voelen zich prettiger en gezonder.Plant een (extra) boom: bomen zorgen voor schaduw en afkoeling en nemen.U kunt ook denken aan: het beplanten van de boomspiegel. Het vergroenen van uw straat. Meer biodiversiteit op stukjes land: denk aan wilde bloemen en bloem- besdragende struiken.

Groei & Bloei Zeist wil deze initiatieven in 2023 ondersteunen door een bedrag van 450 euro uit te loven voor het beste vergroeningsinitiatief in de gemeente Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn gebied.  

Wilt u meedoen aan onze wedstrijd? Stuur dan een A4’tje met duidelijke uitleg van de locatie en enkele foto’s. Daarnaast beantwoording van: 

Wat is er nu?Wat wilt u -of uw buurt, wijk, of andere groep- daar hebben? En waarom? Bevordert het de biodiversiteit? Zorgt het voor meer groen in de leefomgeving? We horen graag uw argumenten.

Insturen kan tot 1 juni 2023 naar secretariaatgroeizeist22@gmail.com.Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie