Hennie de Boer met de Gouden Gildespeld en de oorkonde die Rob Hoekstra haar overhandigde.
Hennie de Boer met de Gouden Gildespeld en de oorkonde die Rob Hoekstra haar overhandigde.

Gilde Zeist bestaat dertig jaar: Hennie de Boer krijgt Gouden Gildespeld van Gilde Nederland

19 september 2023 om 06:25 Maatschappelijk

ZEIST Rob Hoekstra, de voorzitter van Gilde Nederland, heeft de Gouden Gildespeld uitgereikt aan Hennie de Boer. Dat deed hij op de landelijke Gildedag. Vanwege het dertigjarig bestaan was Gilde Zeist gastheer van dat jaarlijkse evenement.

Hennie de Boer zet zich al jarenlang in als vrijwilliger. Niet alleen voor Gilde Zeist, maar ook voor Gilde Nederland en het project ‘Power Veerkracht op Leeftijd.’ Power is één van de inmiddels landelijk uitgerolde Gildeprojecten die in Zeist zijn ontwikkeld. Hennie de Boer was erbij betrokken toen het als ‘Rust zonder Roest’ begon. ,,Zij is onvermoeibaar in het uitbouwen van deelnemende projectgroepen. Na een opstartperiode van vijf jaar heeft Hennie op 24 december 2019 haar handtekening gezet onder de oprichtingsakte,’’ memoreerde Hoekstra. Hennie was blij verrast met de speld en zei dat ze vooral hoopt dat iedereen in Nederland de kans krijgt om zich goed voor bereiden op de periode na het pensioen, soms wel twintig of dertig actieve jaren.

LANDELIJKE GILDEDAG

Gastheer Gilde Zeist liet zich op de jaarlijkse ontmoetingsdag van Gilde Nederland van haar beste kant zien aan vertegenwoordigers van collegagilden die voor dit evenement naar Zeist waren gekomen. In de raadszaal van het gemeentehuis ontving voorzitter Gijs Wildeman de belangstellenden hartelijk en natuurlijk was er een warm applaus voor een van de oprichters van Gilde Zeist, Wim Buis. 

Met het tijdschrift dat Gilde Zeist vijf jaar geleden uitbracht, keek Wildeman terug op de afgelopen vijf jaar. SamenSpraak, Coach4You, Support for You, de Zomerschool, Power, rondleidingen en de één-op-éénbemiddeling lopen goed, maar het scholenproject bestaat niet meer. Nieuw onder de paraplu van Gilde Zeist zijn de gastvrouwen van ‘t Slot. 

Voorzitter van Gilde Nederland stond even stil bij een project dat net als Power in Zeist is begonnen: Coach4You. ,,Het draait inmiddels succesvol in 23 gemeenten en draait op 350 vrijwilligers.’’

Burgemeester Janssen heette de Gildemensen uit heel Nederland welkom in ,,de huiskamer van Zeist’’ en trakteerde op een informatieve video die laat hoeveel Zeist in huis heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie