Sera Willemsen heeft de zilveren Gildespeld ontvangen van Gildevoorzitter Gijs Wildeman.
Sera Willemsen heeft de zilveren Gildespeld ontvangen van Gildevoorzitter Gijs Wildeman. (Foto: Carolien Paasman)

Zilveren Gildespeld voor Sera Willemsen bij afscheid Coach4You

1 februari 2022 om 08:00 Overig

ZEIST Met een bescheiden bijeenkomst in wijkcentrum De Koppel heeft het team van Gildeproject Coach4You vrijdagavond afscheid genomen van coördinator Sera Willemsen. Ze stopt noodgedwongen. 

In het begin van de pandemie liep Sera corona op. Haar werk als welzijnswerker bij MeanderOmnium heeft ze weer opgepakt, maar voor de coördinatie van Coach4You heeft ze geen energie meer over. ,,Na vijf minuten fietsen ben ik al helemaal buiten adem. Het gaat jammer genoeg niet meer.’’

Coach4You helpt leerlingen die moeite hebben met de sprong van basisschool naar middelbaar onderwijs. Een coach komt vanaf eind groep 8 tot en met de eerste maanden van de tweede klas wekelijks bij de leerling thuis. Sera heeft deze manier van begeleiden in 2004 in Zeist opgezet, in samenwerking met de toenmalige coördinator van Gilde Zeist, Wim Buis. Het tweetal ging in gesprek met schoolleiders en wist hun vertrouwen te winnen zodat ze jaarlijks kinderen doorsturen naar deze extra begeleiding. Gilde Zeist werkt met vrijwillige coaches die hiervoor een gedegen deskundigheidstraining hebben ontvangen. In 2005 ging de eerste groep van start. Na de zomervakantie begint voor het achttiende jaar op rij een groep coaches met de begeleiding van leerlingen die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug nodig hebben.

Het succes van Coach4You bleef niet beperkt tot Zeist. Via Gilde Nederland is het project uitgerold. Inmiddels loopt het in 23 steden en dorpen in Nederland en het streven is dat er jaarlijks twee Coach4You-projecten bijkomen. Het is dan ook niet vreemd dat bij het afscheid ook vertegenwoordigers van de landelijke Coach4You-koepel aanwezig waren. 

Sera kreeg van haar coaches een kunstwerk. Gilde Zeist bedankte haar met de zilveren Gildespeld. Sera zelf is vooral opgelucht dat er een opvolger is gevonden; Gisela Spanjer neemt haar werkzaamheden bij Coach4You over.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider, Gisela Spanjer, via:  coach4you@gildezeist.nl. De inschrijving voor deelname aan Coach4you sluit op 15 maart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie