Fenne van Beek met beide burgemeesters.
Fenne van Beek met beide burgemeesters.

Lintje voor jonge Zeistenaren

20 november 2023 om 12:10 Mensen

ZEIST Drie jongeren uit Zeist werden vandaag onderscheiden met een kinderlintje, dat speciaal voor deze gelegenheid werd omgedoopt tot jongerenlintje omdat Fenne van Beek, Moos Bosch en Boris van de Beek alledrie 17 jaar oud zijn.

 ,,Ik zie dat Fenne heel gemotiveerd is om de wereld beter te maken. Fenne is een voorbeeld voor andere kinderen, ook voor mijzelf. Blijf zo door gaan en ik weet dat jij je doel zult bereiken. Dit lintje heb je zeker verdiend!’’ Kinderburgemeester Yehailey Adawde was maandagochtend op Dorpsboerderij De Brink vol lof over Fenne van Beek. Burgemeester Koos Janssen spelde Fenne die ochtend het jongerenlintje op. ,,Fenne verricht heldendaden! De dingen die ze doet laten zien dat ze sterk in haar schoenen staat’’, zei jongerenwerker Faisal Loukili als ondersteuning van de uitreiking. 

Fenne is heel actief op de Dorpsboerderij, erg begaan met de kinderen en altijd in voor een spelletje. Ze was zo trots op haar gehandicapte broer dat ze hem meenam naar school om kennis te laten maken met haar klas. ‘Een kleine heldendaad’, volgens een van juryleden die de aanvragen voor een lintje beoordeelde: ,,Dat je ondanks wat mensen misschien denken jouw broer de wereld laat zien. Met haar onbaatzuchtige inzet zet ze zich in voor de samenleving en is ze een voorbeeld voor andere jongeren.’’  

Op het Christelijk Lyceum speldden beide burgemeesters vervolgens een lintje op bij de twee vrienden Moos Bosch en Boris van de Beek. Moos heeft een actie opgezet om geld op te halen voor zijn vriend Boris, die in juli met lymfeklierkanker gediagnosticeerd is. Moos gaat zondag een marathon lopen om geld op te halen. De teller staat inmiddels op bijna 4000 euro. Maar Boris wil niet dat dat geld gebruikt wordt om zelf iets leuks te doen: hij doneert de opbrengst aan onderzoek naar kinderkanker bij de Prinses Máxima foundation. ,,Jij laat zien dat als er iets naars gebeurt, je niet bij de pakken neer hoeft te zitten, maar ook iets moois kunt doen’’, sprak de kinderburgemeester Moos toe, ,,Boris, je mag oprecht trots zijn op zo een goede vriend als Moos. Daar mag een ieder stiekem wel jaloers op zijn.’’ De jury van de kinderlintjes vond dat Boris en Moos samen een lintje verdienden, omdat Boris het geld naar een goed doel wil brengen. ,,De lintjes staan zo naast hun inzet ook symbool voor hun vriendschap.’’

UNANIEME KEUZE Voor het kinderlintje - dit jaar omgedoopt tot jongerenlintje omdat alle ontvangers 17 jaar oud zijn - waren vijf kinderen aangemeld. De vierkoppige jury kwam unaniem tot zijn keuze. Het lintje voor Fenne was aangevraagd door de Dorpsboerderij, het lintje voor Moos door de moeder van Boris.

Boris van de Beek (l) en Moos Bosch.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie