Afbeelding
Remco Modderkolk

Kluun dit jaar de verteller in The Passion

13 maart 2024 om 13:18 Muziek The Passion 2024

ZEIST Op Witte Donderdag 28 maart brengt schrijver Raymond van de Klundert oftewel Kluun het paasverhaal tijdens de live-uitzending van KRO-NCRV’s The Passion. Kluun neemt de kijker mee in het eeuwenoude paasverhaal, dat vandaag de dag nog verrassend actueel is. Kluun wil in zijn rol als verteller van dit Bijbelse verhaal, de kijkers verbinden en de jonge generatie aanspreken met de boodschap heb vertrouwen en geloof in de ander. Dat maakt de KRO-NCRV bekend.

The Passion 2024 wordt live vanuit Zeist uitgezonden op 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.
“Naast dat het een prachtig verhaal is dat ook in deze tijden nog steeds veel te zeggen heeft en herkenbaar is, wil ik dit jaar het paasverhaal ook richten aan de nieuwe generatie. Ik wil hen zeggen dat je in jezelf moet geloven én in de medemens. Het paasverhaal gaat daar bij uitstek over, het is een menselijk verhaal over vallen en opstaan. Het houdt mij, het houdt ons, een spiegel voor. Wat mij betreft heb je twee keuzes: je kunt uitgaan van wantrouwen of vertrouwen. Als je voor vertrouwen kiest word je misschien een paar keer in je leven bedonderd of teleurgesteld, maar het maakt de rest van het leven wel een stuk leuker. Dat is wat mij betreft de ultieme boodschap die ik haal uit het paasverhaal: met een beetje vertrouwen in elkaar maken we de samenleving liever.", aldus Kluun.
Vertelling in meer vormenNaast de live-vertelling door Kluun op 28 maart, wil KRO-NCRV het paasverhaal voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken. Daarom wordt de veertiende editie voorzien van audiodescriptie door KRO-NCRV-dj Emmely de Wilt op NPO Radio 2 en live audiodescriptie op het plein in samenwerking met Bartiméus Fonds. Voor slechthorende kijkers is er een gebarentolk beschikbaar op NPO 1 Extra. Op deze manier wordt The Passion voor iedereen een zelfde ervaring op hetzelfde moment.

CAST THE PASSION 2024

Al eerder maakte KRO-NCRV bekend dat William Spaaij (Jezus), Angela Schijf (Maria), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena), Robbert Rodenburg (ongelovige Tomas), Victor Löw (Pilatus) en Anita Witzier (Verslaggever) de hoofdrollen vervullen in de komende editie. Met Kluun als verteller is de cast compleet.

(tekst gaat verder onder de foto)


Remko Modderkolk | Swirl Studio

Dit jaar worden The Passion en The Passion Hemelvaart mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, Verus, de gemeente Zeist en geproduceerd door Mediawater.


The Passion wordt vanuit Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Passion Talk wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer weten? Lees dan ons The Passion-dossier met nieuws en achtergronden op https://www.denieuwsbode.nl/the-passion-2024

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie