De hele cast van Tina - de Tina Turner musical. Fatty-Jay zit op de eerste rij, derde van links.
De hele cast van Tina - de Tina Turner musical. Fatty-Jay zit op de eerste rij, derde van links. © Roy Beusker Fotografie

Fatty-Jay uit Zeist speelt mee in de musical over Tina Turner

19 sep, 07:03 Muziek

ZEIST/UTRECHT Zeven keer per week speelt Fatty-Jay Shaw (19) in de musical over het leven van Tina Turner in het Beatrix Theater in Utrecht. Het is haar eerste rol na haar dansopleiding en de musicalwereld is daarmee voor haar open gegaan. Fatty-Jay geniet met volle teugen.  

door Agnes Corbeij

Fatty-Jay Shaw woont haar hele leven al in Zeist. Ze studeerde afgelopen zomer af aan PACT+, een MBO dansopleiding. Een onderdeel van het examen is het doen van een auditie buiten school. Die pakte in haar geval wel heel erg goed uit. 

AUDITIE De meeste leerlingen doen auditie voor een dansgroep of iets dergelijks, maar Fatty-Jay hoorde over de mogelijkheid auditie te doen voor de Tina Turner Musical. ,,Ik verwachtte er niks van, heb ook geen opleiding voor het zingen, maar ik besloot het er gewoon op te wagen. Het ging eigenlijk heel goed en het dansen was heel fijn. Toen ik hoorde dat ik was aangenomen was ik heel verrast.”

Fatty-Jay woont bij haar moeder en heeft een zoontje van twee jaar oud. Haar moeder is een grote steun. ,,Zij is ontzettend trots op me en is een super support. Zonder haar had ik het niet kunnen doen.” Op de avonden waarop Fatty-Jay op het podium staat is haar zoontje bij haar moeder. 

INTENSIEF Het leven van een musicalartiest is erg intensief. ,,Ik speel zeven shows in een week. In het weekend vaak twee op één dag.” Een show duurt drie uur en de artiesten zijn drie uur daarvoor al aanwezig voor warming-up, vocale warming-up en om te eten. Na de show komt ze laat thuis. ,,De ochtenden breng ik graag door met mijn zoontje.” 


Fatty-Jay Shaw speelt mee in de musical Tina Turner. - Roy Beusker

Fatty-Jay speelt een van de achtergronddanseressen van Tina Turner, wat betekent dat ze vrijwel de hele show op het podium staat. ,,Ik geniet enorm van het dansen, zingen en het samen vertellen van dit bijzondere verhaal.” TINA - De Tina Turner Musical is de eerste musical over het leven van deze uitzonderlijke artiest. 

MISHANDELD Tina Turner werd geboren als Anna-Mae Bullock in Tennessee en maakte de meest vreselijke dingen mee in haar leven. Ze werd als kind verlaten door haar moeder en emotioneel en fysiek vreselijk mishandeld door haar echtgenoot Ike. De musical vertelt het verhaal van haar jeugd tot het moment dat ze een succesvolle solocarrière weet op te bouwen, na vele tegenslagen en financiële problemen. Uiteraard worden haar grote hits gespeeld en gezongen. 

De musical wordt sinds begin 2020 gespeeld in het Beatrix Theater in Utrecht en is voorlopig nog te bezoeken. Fatty-Jay weet niet hoelang ze de rol nog kan spelen omdat onbekend is hoelang de musical zal draaien. ,,Daarom geniet ik van ieder moment. De musicalwereld is voor me open gegaan. Ik wil me hier zeker verder in ontwikkelen. Ik heb na iedere show alweer zin in de volgende dag in het theater.”    

Fatty-Jay Shaw speelt mee in de musical Tina Turner.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Amandelhof viert 60-jarig bestaan 25 minuten geleden
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 8 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 12 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 18 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 18 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 22 uur geleden