Ariadna Chabanniuk op een bankje bij de vijver van Slot Zeist.
Ariadna Chabanniuk op een bankje bij de vijver van Slot Zeist. René Borkent

Ariadna uit Kiev wil in Zeist geld verdienen met tekenen

26 juli 2022 om 06:52 Kunst

ZEIST Vijf maanden geleden is het nu dat Ariadna Chabaniuk uit Kiev, de hoofdstad van Oekraïne moest vluchten voor de oorlog. Uiteindelijk kwam ze in Zeist. Nu presenteert ze haar tekeningen en schilderijen en maakt ze er werk van. U kunt bij haar terecht voor een portret.

ILLUSTRATOR EN WEBDESIGNER Chabaniuk woonde graag in Kiev, in huis samen met haar echtgenoot, maar ook met haar ouders en haar broer. En ze had een mooie baan als illustrator en webdesigner bij een groot bedrijf. 

MET BABY OP DE VLUCHT ,,Ik had nog zo veel plannen’’, vertelt ze. Maar door de inval van Russische militairen in haar land veranderde alles. Zij moest vluchten met haar baby, haar man kon niet mee, die moest in Oekraïne blijven. 

SLOTVIJVER En zo zit ze nu op een zaterdagmiddag in Zeist, op een bankje bij het water rond Slot Zeist, samen met haar baby, wiens naam vertaald ‘’Leeuw’’ betekent. ,,Ik moest mijn leven opnieuw beginnen’’, zegt ze.

VAN HOT NAAR HER Ze mist haar man enorm. In eerste instantie vertrok ze, net als veel landgenoten, naar Polen. Daar woonde al een nichtje van haar, bij wie ze even terecht kon. Uiteindelijk kwam Chabaniuk  in Soesterberg terecht. In het gebouw Kontakt der Kontinenten was een hotel ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne. En daar leerde ze Marieke kennen die in Soesterberg als verpleegster werkt. 

APPARTEMENT IN ZEIST Twee maanden woonde Chabaniuk in Soesterberg. Met de hulp van Marieke woont ze sinds vijf maanden in een appartement in Zeist. ,,Een prachtige stad’’, vindt ze.

PORTRETTEN Hier in Zeist zorgt Chanabiuk voor haar baby en als de baby slaapt wijdt ze zich aan haar grote hobby, waar ze nu haar werk van gemaakt heeft: het maken van tekeningen en schilderijen. Het liefst maakt ze portretten. 

FAVORIET MODEL ,,Ik houd van portretten. Ik houd ervan om mensen te schilderen. En daarbij ben ik niet gebonden aan een stijl. Mijn werk kan realistisch zijn, maar ik gebruik allerlei stijlen in mijn werk.’’ Een favoriet model van haar is haar eigen kind. 

BELANGSTELLING GROEIT In Zeist hebben verschillende mensen interesse getoond in haar werk. Diverse mensen hebben al navraag gedaan naar de mogelijkheid om de eigen geliefden te laten portretteren. En Chabaniuk heeft al vaak ‘ja’ gezegd. 

BETAALBAAR Het werkt heel simpel: stuur haar als je contact met haar hebt gehad een foto van degene die je geportretteerd wilt hebben en op basis van die foto maakt Chabaniuk een mooie tekening. En als de klant dat wenst tekent of schildert ze ook meerdere mensen in een werk. Voor het uitvoeren van zo’n opdracht, normaliter op A-3 formaat, vraagt ze 60 euro. 

EXPOSITIERUIMTE Chabaniuk  wil daarnaast haar werk ook graag exposeren, ergens in Zeist. Tot nu toe is dat er nog niet van gekomen. 

CONTACT Natuurlijk kan ze meer dan alleen portretten tekenen. Hebt u een wens? Stuur Ariadna Chabaniuk een bericht, liefst in het Engels: ariadnachabanyuk@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie