Krista van der Hulst met haar vierde boek.
Krista van der Hulst met haar vierde boek. René Borkent

Vierde roman Van der Hulst: ,Ik vind mijn inspiratie in het dagelijks leven’

23 juli 2022 om 16:18 Kunst

ZEIST Fulltime schrijfster zou Krista van der Hulst, uit Zeist, niet willen worden. Dat leven is haar te eenzaam. Toch schreef ze inmiddels haar vierde roman: ‘’Het derde wiel’’.

door René Borkent

BOUWKUNDIGE Van der Hulst is afgestudeerd als bouwkundige en is werkzaam als adviseur huisvesting. En naast het schrijven heeft ze nog een andere passie: dansen! En dan met name de stijlen Modern jazz, urban and high heels.

FEEL-GOOD BOEK ,,Ik ben redelijk divers’’, zegt ze zelf. ,,Mijn tweede boek speelde zich wel af in de bouwwereld, op een architectenbureau. Maar mijn eerste boek, dat in 2014 uitkwam is een romantisch feel-good boek, echt gericht op jonge vrouwen. En in mijn derde boek ben ik de kant van de thriller opgegaan. Hier staat een vrouw centraal die bij de zedenpolitie werkt en een serieverkrachter ontmaskert.’’ 

STUDENTENFLAT Het nieuwe boek, ‘’Het derde wiel’’ gaat over twee vriendinnen die in dezelfde studentenflat wonen. De spanning in het verhaal zit hier vooral in het liefdesleven van de twee vrouwen. Van der Hulst wil in haar boek bewust de lichte toon bewaren, ook als ze in dit boek ‘zware’’ thema’s aan de orde stelt: seksuele intimidatie op het werk, de problemen van een homoseksuele jongen in een orthodox christelijk gezin. Dat doet ze vooral door ook te zorgen voor humor in het verhaal. 

SEKSUELE INTIMIDATIE Bijzonder is wel dat ze drie jaar geleden aan het boek begon, voordat seksuele intimidatie zo’n veel besproken onderwerp werd in Nederland. 

FICTIE In haar boek is het fictie. Wat er in de realiteit gebeurt heeft iedereen het laatste jaar kunnen volgen. Daarmee is het boek alleen maar actueler geworden. 

,,De ideeën voor thema’s in mijn boek springen zomaar op. Meestal begint het met een klein idee. Het kan gebeuren als ik iets om me heen zie. Of als ik een verhaal van een vriendin hoor over wat ze heeft meegemaakt. Ik heb zelf trouwens nooit in een studentenhuis gewoond.’’

JONGE VROUWEN De hoofdpersonen in de boeken van Van der Hulst zijn meestal jonge vrouwen. En jonge vrouwen zijn ook haar doelgroep als ze een boek schrijft. Maar ze krijgt ook positieve reacties van mannen en van oudere vrouwen. Al heeft die laatste categorie soms wat moeite met de erotische scènes in haar boeken. 

NUMMER VIJF Inmiddels heeft ze al ideeën voor haar vijfde boek. ,,Het houdt niet op. Maar ik zou niet fulltime schrijfster willen zijn, Het is wel een eenzaam beroep. Ik wil me ook in het dagelijks leven mengen, juist ook om inspiratie op te doen voor m’n boeken.’’ Meestal schrijft ze ‘s avonds, gewoon een uurtje. Dan kan ze stoppen. Ze werkt geen nachten door aan haar boeken. ,,Ik ben redelijk gestructureerd’’, zegt ze. 

Het nieuwe boek is onder meer te koop bij Kramer en Van Doorn. 

Het derde wiel

Krista van der Hulst

ISBN 978-94-6449-333-7; 18,95 euro

Uitgeverij: Ellesy

Als E-book verkrijgbaar, luisterboek volgt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie