Blijft dit beeld vanaf de Woudenbergseweg behouden of gaat de KNVB Zeist verlaten als de gewenste uitbreiding niet doorgaat?
Blijft dit beeld vanaf de Woudenbergseweg behouden of gaat de KNVB Zeist verlaten als de gewenste uitbreiding niet doorgaat?

KNVB: uitbreiding cruciaal, desnoods weg uit Zeist

22 december 2022 om 16:23 Natuur en milieu

ZEIST Bondsvoorzitter Just Spee van de KNVB vindt de uitbreidingsplannen van de voetbalbond cruciaal. Een werkgroep binnen de KNVB onderzoekt de mogelijkheden als de aanleg van drie extra velden niet door kan gaan. Een vertrek van de KNVB uit Zeist is daarbij niet uitgesloten, ,,maar dit heeft niet onze voorkeur.’’ Spee zei dat in de toespraak die hij hield nadat hij is herverkozen tot voorzitter voor de komende drie jaar. 

De uitbreiding moet er komen, vindt Spee, het liefste in Zeist. ,,Voor ons staat voorop dat we met onze nationale teams een thuisbasis willen hebben die ruimte biedt voor de beste faciliteiten. Het kan ook zijn dat dit uiteindelijk ergens anders in Nederland het beste tot zijn recht komt. Maar wij zullen niet snel tot een afscheid overgaan. Omdat wij vinden dat we in Zeist thuishoren en omdat wij waarde hechten aan de relaties die we aangaan.’’    

Met het opstellen van de plannen ,, zijn wij niet over één nacht ijs gegaan’’, zegt Spee, ,,en hebben er gesprekken plaatsgevonden met omwonenden en stakeholders voordat wij ons plan bij de gemeente Zeist hebben ingediend. Een plan dat is opgesteld vanuit sportieve ambities, maar ook oog heeft voor de toekomst van mens en natuur en voor onze buren. Toch ervaren we ook weerstand tegen het plan en merken we dat de uitbreiding niet automatisch zal plaatsvinden. Dit betekent dat we ons ook zullen moeten beraden op een andere uitkomst dan de door ons gewenste.’’

De KNVB wil de campus uitbreiden met drie voetbalvelden. Daarvoor moet een stuk bos van Staasbosbeheer, achter het Zeister Dierentehuis, gekapt worden. Gekapte bomen moeten volgens de provinciale regels elders in dezelfde gemeente terugkomen maar dat is niet mogelijk. De KNVB heeft daarom een drie zo groot stuk grond bij Odijk aangekocht om de verloren natuur te compenseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie