Schetsontwerp van het woongebouw.
Schetsontwerp van het woongebouw. Trebbe

27 nieuwe sociale huurappartementen in Zeister wijk Kerckebosch

2 november 2022 om 16:27 Nieuwbouw

ZEIST Woningcorporatie Woongoed Zeist en­­­ bouwer Trebbe gaan 27 sociale huurappartementen bouwen in de wijk Kerckebosch in Zeist. De appartementen maken onderdeel uit van Bosgaarde in deze wijk, waar naast de 27 huurappartementen ook dertig koopwoningen komen. Dat maakt Woongoed Zeist bekend in een persbericht. 

Rob Wassenberg, directeur-bestuurder bij Woongoed Zeist: ,,We zijn in de lente van 2013 gestart met het eerste project. Nu starten we met het laatste project in deze wijk. Tot op heden zetten wij ons vooral in voor herhuisvesting van bewoners uit de wijk. Die voorrangsregeling is voor deze 27 sociale huurappartementen niet van toepassing. Iedereen kan straks reageren via WoningNet.”

Kerckebosch wordt al sinds 2006 vernieuwd door gemeente Zeist en Woongoed Zeist. Bosgaarde is het sluitstuk van deze vernieuwing en bestaat uit vier bouwblokken, naar een ontwerp van SVP Architectuur en Stedenbouw. Drie bouwblokken omvatten in totaal dertig koopwoningen. Het vierde bouwblok biedt plaats aan de 27 sociale huurappartementen. Alle woningen krijgen een eigen buitenruimte en een gedeelde buitenruimte. Belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp zijn de groene, bosachtige omgeving en de kwaliteit en uitstraling van de gebouwen. Er wordt verbinding gezocht met de heide en het bos, door van Bosgaarde een licht glooiend gebied met ruimte voor de natuur, met onder meer bomen en zandgrond, te maken. Ook komt het sociale karakter van deze buurt tot uiting door de wandelpaden, ontmoetings- en speelplekken.

DUURZAAM Er komt veel openbaar groen, maar er wordt ook bewust omgegaan met water, door te kiezen voor waterpasserende bestrating en zo min mogelijk te verharden. Alle woningen krijgen een eigen warmtepomp waarmee de woning kan worden verwarmd en gekoeld. Ook wordt er deelmobiliteit ingezet met auto’s die kunnen laden uit netstroom, maar ook op hun accu kunnen bufferen om vervolgens terug te leveren als het verbruik daarom vraagt. Ook de te plaatsen laadpalen zijn uitgerust met deze technologie. 

KOOPWONINGEN Als alles verloopt zoals gepland start de bouw van de sociale huurappartementen nog eind dit jaar en wordt het laatste appartement in het vierde kwartaal 2023 opgeleverd. De verhuur loopt via WoningNet, maar reageren kan nu nog niet. De verkoop van de koopwoningen startte 8 september en er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Kijk op www.bosgaarde.nl voor meer informatie over de koopwoningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie