Leerlingen uit de bovenbouw leerden hoe het internet werkt en wat glasvezel is.
Leerlingen uit de bovenbouw leerden hoe het internet werkt en wat glasvezel is. Christiaan Krouwels

Leerlingen De Hoeksteen Zeist krijgen kijkje in Glasvezelbus

24 mei 2022 om 20:00 Onderwijs

ZEIST Basisschool CBS De Hoeksteen in Zeist kreeg op 19 en 20 mei bezoek van de Glasvezelbus. In deze mobiele escape experience leren leerlingen uit de bovenbouw hoe het internet werkt en wat glasvezel is. 

Het doel is om op een speelse manier hun kennis te verbeteren op het gebied van techniek en wetenschap. De Glasvezelbus is een initiatief van KPN Netwerk en rijdt van april tot juli door heel Nederland. Al meer dan zeshonderd kinderen hebben deelgenomen aan het educatieve programma.

Weinig landen zijn zo goed verbonden als Nederland. Vrijwel iedereen heeft toegang tot het internet en elke dag verbruiken we meer gigabytes. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Door middel van een escape experience leert KPN Netwerk kinderen hoeveel werk er achter de schermen wordt verricht om het internet aan de praat te houden. En waarom het in een digitale samenleving steeds belangrijker wordt om goed verbonden te blijven.

KPN Netwerk bouwde de escape experience in twee bussen die een toer maken langs basisscholen in heel Nederland. Tijdens de interactieve ervaring neemt het fictieve karakter Switchy leerlingen van groep 6 tot en met groep 8 aan de hand. Hij heeft een probleem: het internet is stuk. De kinderen worden gevraagd codes te kraken, kabels te trekken en andere puzzels op te lossen om het internet te repareren.

Wetenschap en techniek worden een steeds belangrijker onderwerp binnen het onderwijs. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren door te doen. Met deze interactieve ervaring in de Glasvezelbus sluit dit goed aan bij onze leerlingen,” zegt Arthur Verbeek, leerkracht groep 8 en ICT-er van de school.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie