Op de foto van links naar rechts: Judith Dingjan (Directeur CBS Oud Zandbergen), Paul-Dirk van Buuren (Directeur-bestuurder stichting CBO Zeist) en Marga de Jager (Bestuursvoorzitter ANWB).
Op de foto van links naar rechts: Judith Dingjan (Directeur CBS Oud Zandbergen), Paul-Dirk van Buuren (Directeur-bestuurder stichting CBO Zeist) en Marga de Jager (Bestuursvoorzitter ANWB). ANWB

Oud Zandbergen wint ANWB Verkeersplein

21 sep, 17:11 Onderwijs

HUIS TER HEIDE De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Utrecht is basisschool Oud Zandbergen in Huis ter Heide. Woensdag 21 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Marga de Jager, bestuursvoorzitter ANWB.

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 tot en met groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen.

BEWUST VAN HET VERKEER

,,Een verkeersplein maakt leerlingen op een veilige manier bewust van het verkeer en zorgt ervoor dat zij zelfverzekerder worden. En dit hoeft dan niet in het drukke, onoverzichtelijke verkeer rondom de school”, vertelt Laura Moesbergen, lid van de ouderraad. ,,Ook de kinderen uit de aangrenzende woonwijken kunnen gebruik maken van het verkeersplein”.

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna driehonderd scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht.

Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/verkeerspleinen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 7 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 11 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 14 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 16 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 17 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 20 uur geleden
Afbeelding
Jaap Bijl uit Zeist in Lego Masters op RTL4 gisteren