Catherine Taylor met rechts haar 6-jarige dochter Divine op locatie in Ghana.
Catherine Taylor met rechts haar 6-jarige dochter Divine op locatie in Ghana. Eigen foto

In de voetsporen van haar vader

23 december 2021 om 14:18 Overig

Zeist heeft veel bijzondere inwoners. Een ervan is zeker Francis Taylor (42) die afkomstig is uit Ghana in Afrika en sinds 8 jaar in Zeist woont. Om de armen en behoeftigen in zijn geboorteland te helpen heeft hij vijf jaar geleden de in Zeist gevestigde TouchLivesFoundation opgericht. 

door Maarten Bos

Zeist - Via die organisatie zamelt hij voedsel, kleding, schrijfwaren, boeken, brillen, medicijnen en andere goederen in, verscheept ze eens per jaar naar Ghana en distribueert ze daar over verschillende dorpen in het land. In Ghana wordt hij bijgestaan door de Concern Mission Foundation, die de vrijwilligers ter plekke levert.
Het ene jaar gaat Francis zelf naar Ghana om bij de distributie te helpen, het andere jaar gaat zijn eveneens in de organisatie actieve echtgenote Catherine (35) op pad. ,,En het leuke is nu dat dit jaar de oudste van onze drie kinderen, onze 6-jarige dochter Divine, meegeweest is met haar moeder. Zij was enorm onder de indruk van wat zij meemaakte. Terug in Nederland blijkt zij uit hetzelfde hout gesneden als ik. Ze wil inzamelen en weggeven. Ze houdt allerlei acties onder de kinderen uit haar klas van groep 3. Ze vertelt haar klasgenootjes over Ghana. En ze slaat alles op. Met name kleding. Komende zomer mag zij weer mee naar Ghana. Voor ons als ouders is het heel leuk te zien dat ons kind zo enthousiast wordt van ons werk”, zo vertelt een trotse Francis.
Francis was in Ghana onderwijzer. Hij onderwees groep 5. ,,In Nederland kan ik dat werk niet doen, maar door mijn organisatie kan ik me toch nuttig maken. Overdag werk ik, maar ‘s avonds en in de weekenden ben ik actief voor TouchLives”.
De verschillende organisaties zijn te vinden op: www.tlives.org en www.concernmissionfoundation.com, of bel 06- 84465222, Catherine Taylor. Wie mee wil helpen kan dat doen door goederen te geven. Op dit moment is er veel behoefte aan schriften, pennen en boeken voor de scholieren en brillen en medicijnen voor de ouderen. Scholen zijn gratis in Ghana, maar het lesmateriaal niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie