De wethouder vindt dat witte lijnen niet passen in een verblijfsgebied.
De wethouder vindt dat witte lijnen niet passen in een verblijfsgebied. René Borkent

Discussie over Slotlaan Zeist gaat door

12 februari 2022 om 07:00 Overig

ZEIST De aanpassing van de Slotlaan die het college van b. en w. voorstelt krijgt de handen nog niet unaniem op elkaar in de gemeenteraad. Dat bleek vorige week in het debat over het raadsvoorstel. 

Het college wil een band van 30 centimeter aanleggen langs het fietspad in de richting van het busstation naar het Slot. Het fietspad wordt dan breder en beter herkenbaar, en dat maakt de Slotlaan veiliger voor fietsers. De raad neemt volgende week dinsdag, 22 februari, een besluit maar de VVD kondigde alvast een motie aan.

Collegepartij VVD heeft een voorkeur voor witte lijnen langs de fietsstroken. Raadslid Besseling: ,,Het gaan om duidelijkheid en veiligheid en dan zijn witte lijnen beter dan banden.’’ Ook Seyst.nu voelt daar meer voor. De partij sluit zich aan bij de wensen van de ondernemers aan de Slotlaan: een doorgetrokken witte lijn in de richting naar het Slot en een onderbroken lijn naar het busstation. 

GroenLinks toonde in het debat wel enthousiasme voor het plan maar woordvoerder Van Nieuwstadt ziet het liefst ook fietssymbolen op de fietspaden. Het college wil daar wel aan, als dat later nodig blijkt. Coalitiegenoot CDA voelt weer meer voor het trekken van witte lijnen. Wethouder Hoogstraten voelt daar niet voor, omdat de Slotlaan een ‘verblijfsgebied’ is en die lijnen doen daar afbreuk aan.

De VVD vindt dat er niet aan de Slotlaan gesleuteld kan worden zonder te kijken naar het laden en lossen. Het college wil daarover later in gesprek met betrokkenen. Hoogstraten: ,,dit komt aan de orde in het mobiliteitsplan.’’. ,,Als geregeld gebruiker moet ik regelmatig bochtjes rijden, ik kan dit niet los zien van de veiligheid. Desnoods regelen we dit via een motie’’, vond Besseling daarvan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie