De Raad van Kerken Zeist organiseerde maandagavond 28 februari een Gebed om vrede in Oekraïne in de kerk van de Evangelische Broedergemeente.
De Raad van Kerken Zeist organiseerde maandagavond 28 februari een Gebed om vrede in Oekraïne in de kerk van de Evangelische Broedergemeente. Eigen foto

Gebed voor de vrede in kerk Broedergemeente Zeist

6 maart 2022 om 20:07 Overig

ZEIST Boosheid, verdriet en angst komen boven bij het nieuws uit Oekraïne. Het is goed om dat te delen. Dat deden mensen uit verschillende kerken en achtergronden in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, 28 februari. De Broedergemeente nodigde uit voor een dienst met zang en gebed, in verbondenheid met de mensen in Oekraïne.
De Raad van Kerken Zeist ondersteunt het initiatief: ‘’Door samen te zingen en te bidden laten we de mensen die in oorlog verkeren en mensen die hun land ontvluchten weten dat we met hen meeleven. We ervaren verbondenheid, juist in het gevoel machteloos te zijn.’’
Elke maandagavond tot en met 4 april om 19.00 uur is er zo’n samenkomst in de kerk van de Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 12 in Zeist.
Maandagavond 7 maart wordt de gebedsbijeenkomst geleid door ds. Roel Bosch van de NoorderLichtgemeente. Stadsdichter Diet Groothuis leest een gedicht.
De organisatie nodigt u uit: ‘’Laten we - op weg naar Pasen - hopen en bidden dat de oorlog stopt en dat de mensen daar in vrede Pasen kunnen vieren, in hun eigen land.
De steppe zal bloeien!’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie