De benefietwedstrijd staat in het teken van hulp aan de vluchtelingen uit Oekraïne.
De benefietwedstrijd staat in het teken van hulp aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Tina Linssen

Saestum Vr1 in voorprogramma benefiet voor Oekraïne

21 maart 2022 om 11:00 Overig

ZEIST De vrouwen van Saestum spelen woensdag 23 maart in de Kuip tegen de vrouwen van Feyenoord, die uitkomen in de Eredivisie. Het betreft een demonstratiewedstrijd van 2 keer 15 minuten voorafgaande aan de benefietwedstrijd Feyenoord -  RKC Waalwijk. Deze benefietwedstrijd staat in het teken van hulp aan de vluchtelingen uit Oekraïne.

Zowel voor de vrouwen van Saestum als voor de vrouwen van Feyenoord wordt dit hun eerste wedstrijd in de Kuip. Saestum Vr1 is de trotse koploper in de Topklasse, het hoogste amateurniveau, waarbij zij tot nu toe ongeslagen is. Trainer David Romijn: ,,Spelen tegen Feyenoord in de Kuip, dat prikkelt natuurlijk enorm de verbeelding. Meteen ga je fantaseren hoe strak de grasmat is, hoe eruit ziet als je het veld op komt en hoe het klinkt als we een goal scoren. We zijn natuurlijk enorm vereerd dat we tegenstander mogen zijn van Feyenoord Vrouwen in hun debuut in de Kuip.”
,,Toen we hoorden dat de volledige opbrengst van de wedstrijd naar slachtoffers van de oorlog in Oekraïne zou gaan, maakte dat de wedstrijd natuurlijk een slag extra bijzonder. Maar ik vind het tegelijk ook confronterend. Het geluk en plezier dat wij hebben van een middagje voetballen op een bijzondere plek is zó onbezorgd. Het contrast met de afschuwelijke gevolgen van de oorlog in Oekraïne kán bijna niet groter. Ik weet zeker dat we enorm van de wedstrijd en de entourage zullen genieten. En juist op zulke momenten is het goed om je te realiseren hoe ongelijk de verdeling van klein geluk en grote zorgen is.”
Ook aanvoerster Simone van de Weerd blikt vooruit: ,,Dit is een erg mooi initiatief van Feyenoord en we zijn blij dat we hiervoor zijn uitgenodigd. Het is voor de vrouwen van Feyenoord en ons natuurlijk extra speciaal dat we voor het eerst in de Kuip mogen spelen. Feyenoord zal zich van hun beste kant willen laten zien en wij gaan er alles aan doen om een prachtig wedstrijd en resultaat neer te zetten. We hopen dat er veel mensen komen kijken, zodat er een mooie opbrengst naar Giro555 gaat.”

AANVANG EN KAARTEN

De wedstrijd van de vrouwen begint om 16.30 uur, die van de mannen om 18.00 uur. Kaarten voor de wedstrijd kunnen gekocht worden via: Officiële Feyenoord Ticketshop: https://tickets.feyenoord.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie