Het Zeister Mannenkoor en het Zeister Vrouwen koor zongen zaterdag om 12 uur het Oekraïens volkslied op de markt. Dat gebeurde op hetzelfde moment op heel veel plaatsen in het land
Het Zeister Mannenkoor en het Zeister Vrouwen koor zongen zaterdag om 12 uur het Oekraïens volkslied op de markt. Dat gebeurde op hetzelfde moment op heel veel plaatsen in het land (c)
ACTIEBLOG

Zeist in actie voor Oekraïense vluchtelingen

22 maart 2022 om 08:41 Maatschappelijk

ZEIST Heel veel mensen komen op heel veel manieren in actie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op deze plek proberen we bij te houden wat er gebeurt.

WOENSDAG 30 MAART

Met badeendjes een paaseieren raden heeft Tennisvereniging Griffensteyn geld op gehaald voor Giro555. Mooi initiatief!

DINSDAG 29 MAART

Abrona stelt twee woningen beschikbaar aan mensen uit Oekraïne. Daar is huisraad voor nodig. Hebt u nog wat over, vraagt Abrona.

MAANDAG 28 MAART

18.00 uur Na de samenzang op de Markt zaterdag is € 615,- opgehaald. Lees hier het verslag van de voorzitter van het Zeister Mannenkoor, Koos van Gemeren. 

ZATERDAG 26 MAART

12.00 uur Op de markt zingen het Zeister Mannenkoor en vele andere koorzangers het Oekraïens volkslied, als steunbetuiging. Dat gebeurde op hetzelfde moment op heel veel andere plaatsen in Nederland.

Bekijk hier de video die Paul Koster maakte.


VRIJDAG 25 MAART

Lentefeest voor de vrede op Tobiasschool

De Tobiasschool hield vrijdagmiddag 25 maart een Lentefeest voor de Vrede op het schoolplein van de tijdelijke vestiging aan het Kohnstammplein. Kinderen en hun ouders deden spelletjes, konden sleutelhangers smeden, bloemetjes kopen, nagels laten lakken en nog veel meer. Maar eerst in de rij staan voor een strippenkaartje. De opbrengst van het Lentefeest wordt volledig gebruikt voor hulp aan Oekraïne.


WOENSDAG 23 MAART

8.00 Zing het Oekraïense volkslied mee

Komt u zaterdag om 12.00 uur ook meezingen met het Zeister Mannenkoor? Scheur de pagina met het Oekraïnse volkslied uit De Nieuwsbode van vandaag en zing mee! Met behulp van deze video kunt u de melodie ook oefenen. Tot zaterdag!


DINSDAG 22 MAART 

12.30 Saestumvrouwen in voorprogramma benefiet voor Oekraïne

De vrouwen van Saestum spelen woensdag 23 maart in de Kuip tegen de vrouwen van Feyenoord, die uitkomen in de Eredivisie. Het betreft een demonstratiewedstrijd van 2 keer 15 minuten voorafgaande aan de benefietwedstrijd Feyenoord -  RKC Waalwijk. Deze benefietwedstrijd staat in het teken van hulp aan de vluchtelingen uit Oekraïne.
Meer...

7.46 Zaterdag klinkt het Oekraïens volkslied op de markt

Zaterdag 26 maart om precies 12.00 uur gaat het Zeister Mannenkoor op Belcour het Oekraïense Volkslied zingen. Dat gebeurt op hetzelfde moment op heel veel andere pleinen in het hele land.

Het mannenkoor nodigt alle andere koren uit om mee te komen doen met dit initiatief, dat is begonnen bij het Ettens Mannenkoor en wordt uitgevoerd samen met de zangersbond KNZV. ,,Hoe meer zangers en zangeressen, des te beter!”
Het koor is niet bang dat het te kort dag is. ,,Het Oekraïense Volkslied is een prachtig maar eenvoudig lied, makkelijk in te studeren en we zingen het eenstemmig. De tekst staat fonetisch genoteerd. Dit gaat zeker lukken vóór zaterdag!’’

Inmiddels hebben in het hele land al vele koren en hun dirigenten enthousiast gereageerd op het plan, en de koren roepen elkaar onderling op om mee te doen. 

De tekst en muziek van het Oekraïens volkslied staan voor het gemak hiernaast al afgebeeld, dus scheur de pagina uit de krant en kom meezingen, zaterdag op Belcour. De partituur kan ook worden gedownload via een linkje op de site van het mannenkoor, zeistermannenkoor.nl. Op de website staat ook een oefenvideo om mee mee te zingen. Neem voor vragen gerust contact op met secretariaat@zeistermannenkoor.nl.. De collectebus voor Giro 555 gaat ook rond! 

Het Oekraïense volkslied. De tekst is fonetisch uitgeschreven.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie