Al dertig jaar lang verzorgen gidsen van Gilde Zeist rondleidingen.
Al dertig jaar lang verzorgen gidsen van Gilde Zeist rondleidingen. Hugo Albers

Gilde Zeist hervat rondleidingen

20 april 2022 om 06:16 Overig

ZEIST De gidsen van Gilde Zeist staan klaar om vanaf Koningsdag belangstellenden mee te nemen in de mooie plekjes in Austerlitz, Den Dolder en Zeist. Natuurlijk in de topper Slot Zeist, maar er zijn nog ruim twintig andere rondleidingen. 

Johan Varkevisser is projectleider rondleidingen. Hij vertelt: ,,Er zijn zoveel interessante plekken in onze gemeente, de gidsen brengen de bijna vergeten verhalen tot leven. Zo gaat de rondleiding ‘het lage land’ naar het Jachthuis, waar ooit de trein stopte om koninklijke passagiers uit te laten stappen, en ook langs het oudste zwembad van Zeist. 

De jonge historie van nieuw Kerckebosch én de hoogtepunten van Oud Seyst worden aangedaan, naast het mooie landgoed Bornia en de Willem Arntsz-Hoeve.”

‘Herdenking Rampjaar 1672’ op Koningsdag

Op Koningsdag is er een rondleiding met als thema ‘herdenking rampjaar 1672’. De Franse koning Lodewijk XIV verbleef vanaf 1 juli 1672 tien dagen met een groot leger in Zeist. Daarvan is weinig meer te zien, maar de gevolgen van het verblijf waren groot. Deze speciale wandeling start bij het gemeentehuis, om 13.00 en om 15.00 uur. Deelname aan deze wandeling is gratis.

Deelname aan een van de overige rondleidingen kost € 2,50, kinderen tot twaalf jaar betalen € 1,-.

Op 4 en 5 mei zijn er speciale rondleidingen over Zeister Bosrust, de begraafplaats met crematorium aan de Woudenbergseweg. Die starten om 14.00 uur bij Oud London aan de Woudenbergseweg 52 en duren anderhalf uur. Bij deze rondleidingen is speciale aandacht voor oorlogsgraven en -monumenten. 

Het programma staat vermeld in de folder, die op diverse plekken voor u klaar ligt, en vanzelfsprekend op de website www.gildezeist.nl Rondleidingen in Slot Zeist staan vermeld op www.slotzeist.nl  

OP AANVRAAG Naast de geplande rondleidingen organiseert Gilde Zeist op aanvraag een rondleiding uit het aanbod. Leuk voor een familie-uitje, een intermezzo in een teambuilding. Aanvragen kan via de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie