Afbeelding

Gemeente Zeist wordt ‘Doortrappengemeente’: Albert van Kuijk neemt op 10 mei provinciaal certificaat in ontvangst

21 april 2022 om 14:08 Overig Deel je nieuws

Op dinsdag 10 mei reikt de Provincie Utrecht in ’t Volle Hof het certificaat ‘Doortrappengemeente’ uit aan de gemeente Zeist. Albert van Kuijk, oud-wethouder verkeer en oprichter van de Algemene Seniorenvereniging Zeist, zal het certificaat voor Zeist in ontvangst nemen. Met het ‘Doortrappencertificaat’ draagt de gemeente Zeist bij aan het creëren van mogelijkheden voor ouderen om langer en veiliger te kunnen blijven fietsen. De uitreiking van het certificaat gaat vooraf aan de eerste activiteit in het kader van ‘Doortrappen’.

Senioren veilig op de fiets in Zeist

Senioren fietsen steeds meer, ook in Zeist. Het aantal verkeersongevallen groeit met het aantal fietskilometers mee. Paden worden drukker en snelle fietsers zijn in opkomst. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen. Toch zijn ze kwetsbaar in het verkeer. Bij het ouder-worden veranderen de lichamelijke en mentale/cognitieve vaardigheden en daarmee de fietsvaardigheid. Denk aan moeite met op- en afstappen, verminderde stabiliteit of overzichtsverlies in drukke verkeerssituaties. Het programma ‘Doortrappen’ in Zeist motiveert en inspireert senioren om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen.

Activiteitenprogramma

‘Doortrappen’ biedt leuke activiteiten waar senioren gratis aan mee kunnen doen. Tijdens de activiteiten krijgen deelnemers o.a. tips over veilig fietsen, kunnen ze oefenen op een fietsparcours én ontdekken ze prachtige fietsroutes. Het programma ‘Doortrappen’ wordt opgezet en georganiseerd door Sportief Zeist in samenwerking met Team Sportservice, Algemene Seniorenvereniging Zeist en MeanderOmnium. De eerste activiteiten zijn op 10 en 12 mei.

Doe mee aan de FietsGesprekken op 10 en 12 mei

Op dinsdag 10 mei wordt om 11.30 uur het project Doortrappen officieel geopend in ’t Volle Hof (Vollenhove). Bij de officiële opening ontvangt Albert van Kuijk namens de gemeente Zeist het ‘Doortrappen’-certificaat. Aansluitend, om 12.00 uur vindt het FietsGesprek plaats onder leiding van Lammert Prikken van Veilig Verkeer Nederland. Tijdens dit FietsGesprek komen verschillende onderwerpen aan bod rondom het thema fietsveiligheid. Hoe ga je om met het drukke verkeer? Waar zijn de onoverzichtelijke verkeerspunten? Hoe stap je eenvoudig op en af? Na alle informatie is het rond 12.30 uur tijd voor de lunch (tegen een kleine bijdrage).

Op donderdag 12 mei vindt er een bijeenkomst plaats in ‘t Binnenbos in de wijk Kerckebosch. Om 11.30 uur start ASZ lid Anja Kroon met een sprankelende lezing over de geschiedenis van Kerckebosch en haar ervaringen met het fietsen op veilige fietsroutes. Aansluitend, om 12.00 uur, vindt ook hier het FietsGesprek plaats, gevolgd door een lunch (tegen een kleine bijdrage).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deelname aan één van de bijeenkomsten op 10 of 12 mei. Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht bij buurtsportcoach Frans Rinsema van Sportief Zeist, mail naar frans@sportiefzeist.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie