Het Oekraïense volkslied. De tekst is fonetisch uitgeschreven.
Het Oekraïense volkslied. De tekst is fonetisch uitgeschreven. (c)

Internationaal Lied Festival Zeist: Benefiet voor Oekraïense jeugd in Zeist

Overig

ZEIST Het Internationaal Lied Festival Zeist organiseert voor maandagavond 16 mei een benefiet in de kerk van de Evangelische Broedergemeente. De opbrengst is voor Oekraïense jeugd in Zeist. Toegang is gratis na reserveren. Reserveren doet u door een gratis toegangskaart aan te schaffen via www.ilfz.nl In de zaal is mogelijkheid tot doneren aan ‘Zeist voor Oekraïne’.


Geniet je ook altijd zo van Engelse koormuziek uit Cambridge, Oxford, St. Pauls, Winchester? Dan hoef je dit keer niet ver te reizen want maandagavond 16 mei zingen jonge solisten (veelal jongens) uit de solistenklas van de Nationale Koren in Zeist in de Grote Zaal van de Evangelische Broedergemeente. Ook het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor onder leiding van koordirigent Wilma ten Wolde verzorgt een schitterend optreden met koorwerken als het Alleluia van William Boyce, Cantique de Jean Racine van Fauré en Ständchen van Schubert.

STICHTSE VRIJE SCHOOL Tien leerlingen van de Stichtse Vrije School zullen drie delen zingen van Requiem Mozart en het hele programma wordt gelardeerd met instrumentale muziek door vier jonge musici: trompet, harp, piano en cello. Bas Verheijden verzorgt de pianobegeleiding voor de koren en solisten.
Musici en bezoekers sluiten af met het Oekraïense volkslied, want Oekraïense families die in en om Zeist onderdak hebben gevonden zijn deze avond te gast. De opbrengst van dit benefietconcert is voor de jeugd van deze OekraÏense families bedoeld, om meer te kunnen bieden dan alleen onderdak, voeding en onderwijs.

Inmiddels zijn ongeveer tweehonderd vluchtelingen uit Oekraïne in en om Zeist ondergebracht, waaronder ook jongeren. Als elke andere jongere hebben zij behoefte om samen te kunnen sporten, te musiceren of elkaar te ontmoeten. Uit betrokkenheid met hen organiseert het festival een benefietconcert door jongeren voor jongeren. Met de opbrengst steunt het festival de actie ‘Zeist voor Oekraïne’ waarin verscheidene organisaties hun krachten bundelen om het mogelijk te maken dat de Oekraïners hier een zo gewoon mogelijke tijd tegemoet kunnen zien.

Een gratis toegangskaart is te bestellen via dee website: https://ilfz.nl/vrede-en-vrijheid/  Donaties kun je maandagavond doen via een QR-code op het programma. 

advertentie
Afbeelding
Vijf zomers vakantieouder voor Duitse Sacha 42 minuten geleden
Afbeelding
Trevira2000 in De Wijngaard 21 uur geleden
Afbeelding
Afdeling Zeist van Alzheimer Nederland zoekt pr-vrijwilliger gisteren
Afbeelding
Meer burenoverlast door corona 20 mei, 18:00
Afbeelding
Geslaagde jubileumdag van 50-jarige De Wittenberg 20 mei, 14:09
Afbeelding
Visles op Seyster College Zeist 20 mei, 13:30
Afbeelding
Michiel Slob haalt Appeltje van Oranje op bij koninklijk paar MET VIDEO 20 mei, 08:38