Via deze QR code kun je Carlijn Verweij sponsoren.
Via deze QR code kun je Carlijn Verweij sponsoren. Familie Verweij

Carlijn (11) uit Zeist loopt Nijmeegse 4Daagse voor goede doel

7 juli 2022 om 21:38 Overig Deel je nieuws

ZEIST De 11-jarige Carlijn Verweij uit Zeist is dit jaar een van de jongste deelnemers van de Nijmeegse 4Daagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag 30 kilometer samen met het #Vteam. De jongste lopers doen allemaal voor het eerst mee aan de 4Daagse. 

 

De kinderen van het #Vteam vragen aandacht voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met honderd kinderen sterk. Carlijn wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam met een speciale reden, namelijk voor Villa Pardoes.

Carlijn vertelt: ,,Ik loop voor Villa Pardoes. Deze stichting zorgt ervoor dat doodzieke kinderen een onvergetelijke vakantie hebben in en rondom de Efteling. Ik ben zelf enorm fan van de Efteling en vindt het heel gaaf dat zieke kinderen, die zoveel zorgen hebben, dit ook kunnen meemaken met hun ouders en broertjes en/of zusjes. Ik heb heel veel zin in de Nijmeegse 4Daagse. Ik ga er elk jaar kijken en nu mag ik eindelijk zelf lopen. Zoveel gezelligheid en een sportief doel. Het is leuk  om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen. Het meest verheug ik me op de gezelligheid!  We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en is nu al onvergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen en sponsoren.”

 

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. ,,De jeugd maakt verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Carlijn laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier.”  

 

De belevenissen van Carlijn en het #Vteam zijn vanaf maandag 18 juli te volgen via de website en Instagram van het #Vteam. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse 4Daagse, het vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent. 

Via de QR code boven dit artikel kun je Carlijn sponsoren.

 

                                               

                                                           

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie