Hennie van Kouwen liep vorige week, na zijn ongeval, met een rekje.
Hennie van Kouwen liep vorige week, na zijn ongeval, met een rekje. René Borkent

Wie reed fietser aan in Austerlitz?

· leestijd 1 minuut Overig

ZEIST Hennie van Kouwen, uit Zeist, fietst op vrijdagmiddag 16 september op het fietspad vanuit Austerlitz. Hij is net voorbij Oud London, als vanuit het weggetje vanaf de Ezelsociëteit een auto opduikt. Van Kouwen knalt hij tegen de bumper van de auto. Hij valt en bezeert zich lelijk, hij huilt van de pijn.

door René Borkent

Hennie: ,,Even later kwam er een vrouw aan die een jas over me heen legde. Ik was precies in een plas regenwater gevallen. Iemand belde 112, de ambulance kwam en ik werd naar het Diakonessenhuis in Utrecht vervoerd.’’

NIET SCHRIKKEN Ondertussen kreeg zijn vrouw Wil een telefoontje: ,,Schrikt u niet: uw man heeft een ongeluk gehad. Hij is aanspreekbaar. Als de ziekenwagen komt bel ik u terug.’’ Dat tweede telefoontje komt inderdaad en Wil krijgt te horen dat de man die haar man heeft aangereden haar de volgende morgen zou bellen. Maar dat telefoontje moet nog komen. De automobilist heeft niets meer van zich laten horen.

ZWAAR GEKNEUSD Van Kouwen moest tot zondag 18 september in het ziekenhuis blijven. Er zijn foto’s gemaakt. Kennelijk heeft hij niets gebroken, maar zijn heup is zwaar gekneusd. Hij heeft een grote bloeduitstorting op die plek. En een blauw oog. Hij loopt tijdelijk met een rekje. Van de dokter moet hij rustig aan doen. Hij gaat oefenen met een rollator. Van Kouwen had een prima conditie.  Op de vrijdag van het ongeval was hij nog wezen tennissen. Z’n fiets is kapot, z’n bril, z’n horloge. 

AANGIFTE BIJ DE POLITIE Vorige week maandag, op 19 september, heeft Van Kouwen de politie gebeld. Die belt op vrijdag 23 september terug zodat Van Kouwen aangifte kan doen. ,,Maar ik weet niets van de chauffeur. De vrouw die naar m’n vrouw belde zei dat het ‘een aardige man’ was en dat hij twee kinderen in de auto had. Misschien kwamen ze uit het zwembad van Oud London.’’ 

GETUIGEN Wat Van Kouwen heel graag wil weten: wie was de chauffeur? Wie heeft het gezien? En is er iemand die het kenteken of zelfs maar het soort auto heeft opgemerkt? Informatie is welkom op de Facebookpagina: Hennie van Kouwen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sinterklaasfeest voor vluchtelingenkinderen 6 uur geleden
Afbeelding
Winters genieten op de Heuvelrug 6 uur geleden
Afbeelding
Tamara Louw maakt kerstfoto’s bij Nijhof 13 uur geleden
Afbeelding
Goede Sint in Gouden Koets EXTRA FOTO’S 13 uur geleden
Afbeelding
In de rij voor Sinterklaashuis op Vrijheidsplein Zeist EXTRA FOTO’S 17 uur geleden
Afbeelding
Stembus voor NPO Radio 2 Top 2000 rijdt weer 4 dec, 21:28
Afbeelding
Aanmelding Nationale Vrijwilligersprijzen 2023 van start 4 dec, 20:53