De winnaars en alle kandidaten voor de Vrijwilligersprijzen van 2022 op het podium van het TorenlaanTheater.
De winnaars en alle kandidaten voor de Vrijwilligersprijzen van 2022 op het podium van het TorenlaanTheater.

Dit zijn dé Zeister vrijwilligers van 2022

7 december 2022 om 20:52 Overig

ZEIST De winnaars van de vrijwilligersprijzen van 2022 zijn bekend. Vrijwilliger van het jaar is geworden Herman Wierenga van Samen Duurzaam Zeist. Er zijn ook prijzen uitgereikt aan groepen in drie categorieën. Winnaar in de categorie Cultuur is Kunstkaravaan De Bonte Boel. De winnaar Maatschappelijk werden de Krachtvrouwen en bij Zorg & Welzijn ging de prijs naar NPV Zeist. De prijsuitreiking vond plaats in het TorenlaanTheater. Wethouder Catsburg maakte de winnaars bekend. Hij verving zijn zieke collage Hoogstraten.

De winnaars van de vrijwilligersprijzen zijn gekozen door de inwoners van Zeist, die via internet hun stem konden uitbrengen. Herman Wierenga was met 48 procent van de stemmen een duidelijke winnaar. Herman Wierenga is één van de oprichters van Samen Duurzaam Zeist, een groep Zeistenaren die hun woonplaats groener, gezonder en duurzamer willen maken. ,,Ik wil graag goede dingen doen voor Zeist, omdat ik mij deelgenoot voel en profiteer van de prachtige woonomgeving. Vanuit mijn werk heb ik ervaring opgedaan met stadslandbouw. Daarnaast ben ik bioloog en boerenzoon. Al die ervaringen wilde ik delen in Zeist,” vertelt Herman. Kees Linnenbank, al meer dan 25 jaar cameraman bij Slotstad, werd tweede met 31 procent van de stemmen en Mariette Koenders van het Internationaal Liedfestival Zeist kreeg de overige 21 procent van de stemmen. Wierenga krijgt met een tegel een plekje in Walk of Fame, die van de Slotlaan naar de Huydecoperweg loopt. 

Winnaars van de groepsprijzen kregen ieder een bedrag van 2000 euro, te besteden aan een speciaal project dat past bij hun groep. Kunstkaravaan De Bonte Boel, die in de vakantie voorstellingen en workshops voor kinderen geeft op toegankelijke locaties, gaat met de prijs een nog gevarieerder cultureeel aanbod bieden. De Krachtvrouwen, die activiteiten bieden voor vrouwen met een multiculturele achtergrond in Zeist en omgeving, gaat workshops geven voor eerste generatie migrantenvrouwen. NPV Zeist, die aandacht en ondersteuning biedt aan mensen in hun laatste levensfase, gaat het geld besteden aan een gezamenlijke training voor de vrijwilligers.

De Zeister Vrijwilligersprijzen zijn een project van de Vrijwilligerscentrale Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie