Afbeelding
Pixabay

Onderzoek: Utrecht duurste provincie om te trouwen en kosten in Zeist stijgen met 9,5%

28 mei 2023 om 20:26 Overig

ZEIST / REGIO Ben je van plan om in 2023 in het huwelijksbootje te stappen? Als je doordeweeks het jawoord wil geven in een gemeentehuis in de provincie Utrecht, betaal je hier gemiddeld € 487,08 voor. Utrecht is hiermee de duurste provincie van Nederland, al zijn er wel grote lokale verschillen. Dit blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl.


In het gemeentehuis trouwen kost in Nederland gemiddeld € 432,98. In Utrecht liggen de kosten dus flink hoger, zo blijkt uit het onderzoek. Friesland is juist de goedkoopste provincie. Een gemeentelijke huwelijksceremonie kost je hier op een doordeweekse middag gemiddeld € 321,60


Wil je voordelig trouwen in Utrecht, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Renswoude betaal je € 315,50 voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking. Het is hiermee de goedkoopste gemeente in Utrecht.
De duurste doordeweekse ceremonie van binnen de provincie vind je in de stad Utrecht. Trouwen op een gemeentelocatie kost je in de domstad € 857. Utrecht is hiermee zelfs de duurste gemeente van heel Nederland. In het weekend kost een ceremonie zelfs € 1.277.
Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie binnen de provincie loopt hiermee op tot € 961,50.


KOSTEN STIJGEN MET GEMIDDELD 4,9%

Doordeweeks trouwen is dit jaar in Utrecht gemiddeld 4,9% duurder dan in 2022. In sommige gemeenten stegen de kosten harder. In Zeist gaat het bijvoorbeeld zelfs om een toename van 9,5%. Vorig jaar betaalde je hier € 619,95 voor een huwelijksvoltrekking, in 2023 is dit tarief toegenomen tot € 679,05.
Andere Utrechtse gemeenten waar een bruiloft dit jaar flink duurder is, zijn IJsselstein (+8%) en Bunschoten (+7,8%).

Vergelijk hier hoeveel trouwen kost in jouw gemeente en andere omliggende gemeenten: https://www.theperfectwedding.nl/trouw-feestlocaties/kosten-ceremonie-2023

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie