Afbeelding
Photo by Robson Hatsukami Morgan on Unsplash

Boilies kopen voor het karpervissen

11 maart 2022 om 06:00 Partnercontent

Voor het karpervissen gebruiken veel sportvissers ontzettend graag boilies. Dit ronde karper aas is verkrijgbaar in veel verschillende smaken, geuren, maten en kleuren. Voor een beginnend karper visser lijken alle boilies behoorlijk op elkaar. Toch is dit totaal niet aan de orde. Er zit namelijk een gigantisch verschil tussen de kwaliteit van alle boilies. Boilies worden afgedraaid van verschillende soorten grondstoffen. De grondstoffen in de boilies bepalen vanzelfsprekend de voedingswaarden van de boilies. Erg goedkope boilies, worden afgedraaid met de meest voordelige grondstoffen. Uiteraard zijn deze grondstoffen niet rijk aan alle voedingswaarden die de karper nodig heeft. Dit belangrijke gegeven geeft dan ook het belangrijke verschil weer tussen goedkope boilies en de vaak wat duurdere boilies. Bepaalde vis melen zijn namelijk behoorlijk duur in aanschaf. Wanneer je dit soort producten in relatief hoge verhouding in een boilie wilt verwerken, zal dit de boilies een stuk duurder maken. Uiteraard komt dit wel ten goede van de kwaliteit boilies!

Is goedkoop ook vaak duurkoop bij boilies?

Natuurlijk kun je met boilies zonder duurdere voedingsstoffen ook prima een karper vangen. Vooral tijdens het instant vissen met sterk geurende goedkope boilies, kun je prima resultaten boeken. Het is alleen een ander verhaal wanneer je een langdurige voerstek op gaat bouwen. Je wilt dan namelijk creëren dat de karpers terug komen voor jouw aas. Hierbij zie je vaak dat boilies die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen voor de karper, hier een stuk succesvoller in zijn. Natuurlijk zijn lang niet alle goedkopere boilies slecht. Er zijn namelijk bepaalde merken die kwalitatief goede boilies voor een schappelijke prijs aanbieden. Toch zijn wij van mening dat je bij een boilie van 1-3 euro per kilo geen wonderen hoeft te verwachten, dit is simpelweg niet mogelijk. Vaak worden dit soort boilies voorzien van minimale percentages duurdere grondstoffen, zodat ze bijvoorbeeld wel onder de naam: tonijn boilies, krill boilies of tijgernoten boilies verkocht kunnen worden.

Er gaat niks boven vers aas!

Tijdens het boilies kopen is het ook ontzettend belangrijk om de versheid van de boilies te controleren. Je wilt namelijk geen boilies kopen die al maanden in een stelling liggen in te drogen, dit komt niet ten goede van de kwaliteit. Ook is het soms lastig om te bepalen hoeveel kilo boilies je wilt kopen. Het kopen van boilies in bulk levert namelijk vaak behoorlijke staffelkortingen op. Uiteraard moet je hier wel een balans in weten te vinden. Het is natuurlijk niet slim om voor twee jaar in één boilies te kopen. Dan kun je in verhouding beter wat meer betalen. Uiteraard is het ook nog een optie om samen met andere karper visser jouw boilies in bulk aan te schaffen! Wanneer boilies te lang liggen, zal het vocht langzaam maar zeker uit de boilie trekken, hierdoor zullen boilies harder worden en snel breken. Vooral boilies die afkomstig zijn uit iets ruwere grondstoffen, zullen sneller indrogen. Denk aan het afdraaien van boilies met stukjes zaden of noten in de boilies.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie