Afbeelding
Foto Unsplash

Onmisbare tips voor het reizen met kinderen

29 maart 2023 om 10:57 Partnercontent

Veel mensen stoppen met het maken van verre reizen zodra er kinderen in het spel komen, echter hoeft dit niet het einde te betekenen van je reislust. Uiteraard komt er wel iets meer bij kijken dan wanneer je met je partner of vrienden op vakantie gaat. Een verre reis maken met een kind vraagt om wat meer voorbereidingen en aanpassingen, daarom een aantal onmisbare tips voor reizen met kinderen

Goede voorbereiding

Ze zeggen niet voor niks, een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook zeker voor een verre reis maken met kinderen. Wanneer je als volwassenen op een verre reis gaat komt hier uiteraard ook een goede voorbereiding bij kijken maar met kinderen zijn er toch een aantal dingen waar je extra op moet letten. 

Bij een verre bestemming hoort soms ook een vaccinatie, informeer hier op tijd naar zodat je veilig op reis kan gaan. Check ook zeker van te voren de paspoorten en zorg dat dit allemaal in orde is. Met kinderen neen je veel spullen mee, denk aan speelgoed, knuffels, kleding, verzorgingsspullen etc. Maak zeker van te voren een paklijst zodat je precies weet wat je nog moet inpakken. Zo voorkom je dat je bepaalde spullen vergeet. Uiteraard heb je op verre bestemmingen ook winkels, toch moet je er niet aan denken dat de lievelingsknuffel is vergeten.

Boek een nachtvlucht

Heb je eventueel de luxe om een vliegtijd te kiezen, boek dan zeker een nachtvlucht wanneer je met kinderen reist. Het grote voordeel is dat je kind heerlijk kan gaan slapen, jij dus ook, en dat iedereen uitgerust het vliegtuig uitstapt. Zo begin je goed aan de reis!

Maak de vliegreis leuk!

Is het niet gelukt om een nachtvlucht te boeken, probeer dan de vliegreis zo leuk mogelijk te maken.  Ga je bijvoorbeeld naar Australie met kinderen, dan heb je nog een hele reis voor de boeg dus zorg voor genoeg vermaak. Neem zeker speelgoed, tekenspullen, tablet en spelletjes mee in je handbagage maar ook lekkere tussendoortjes. Het is ook leuk om een aantal cadeautjes mee te nemen, geef ook af en toe een cadeautje om de stemming erin te houden. Kinderen krijgen vaak ook last van hun oren tijdens het opstijgen en landen, zorg daarom voor wat snoepjes of kauwgom. Bij hele jonge kindjes kan een speen of een flesje een uitkomst zijn. 

Hou rekening met een eventuele jetlag

Maak je een verre reis dan heb je vaak ook te maken met een tijdsverschil dat zorgt voor een jetlag en laten kinderen hier nu extra gevoelig voor zijn. Laat kinderen daarom heel rustig wennen aan de nieuwe tijdzone, dit doe je door zo snel mogelijk mee te gaan in het nieuwe ritme als het gaat om eten en slapen. 

Zorg voor rust en regelmaat

Tot slot is het ook belangrijk om net als thuis te zorgen voor rust en regelmaat. Boek bijvoorbeeld niet te veel verschillende accommodaties achter elkaar zodat je kind kan wennen aan de nieuwe omgeving. Wees zelf ook ontspannen tijdens het reizen want dit heeft zeker een positieve invloed op je kind.

Zoals je hebt kunnen lezen is een verre reis maken met kinderen met de juiste voorbereiding en een aantal aanpassingen zeker mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie