Afbeelding
Foto: Rebecca Holm via Pixabay

Je huis zo goed mogelijk beveiligen tegen inbraak doe je zo

2 mei 2023 om 10:39 Partnercontent

Inbraken komen helaas nog altijd voor en daarom is het belangrijk om je huis zo goed mogelijk hiertegen te beveiligen. Kijk sowieso eens naar de verschillende woonverzekeringen die er zijn. Mocht je helaas toch slachtoffer worden van inbraak, dan biedt jouw verzekering dekking. Wij vertellen je in dit artikel wat je verder kunt doen om je huis zo goed mogelijk te beveiligen tegen inbraak.

Installeer goed hang- en sluitwerk

Het begint allemaal met goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen. Zorg dat deze voorzien zijn van SKG-gekeurde sloten met minimaal twee sterren. Deze sloten zijn getest op hun inbraakwerendheid en zorgen ervoor dat het voor een inbreker lastiger wordt om binnen te komen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de scharnieren van de deur beveiligd zijn, zodat deze niet gemakkelijk van buitenaf los te maken zijn.

Plaats buitenverlichting

Inbrekers houden niet van licht, omdat ze dan makkelijker gezien kunnen worden. Plaats daarom buitenverlichting bij de voor- en achterdeur, garage en andere donkere plekken rondom je huis. Kies bij voorkeur voor verlichting met een bewegingssensor, zodat de verlichting automatisch aan gaat wanneer er iemand in de buurt komt. Hiermee schrik je inbrekers af en maak je het ze lastiger om ongezien rondom je huis te sluipen.

Sluit altijd alle ramen en deuren 

Het klinkt als een open deur, maar toch vergeten veel mensen om alle ramen en deuren goed af te sluiten wanneer ze het huis verlaten. Zorg dat je jezelf aanleert dat je bij het verlaten van het huis alle ramen goed sluit en alle deuren op slot doet.

Maak gebruik van een alarmsysteem

Een alarmsysteem schrikt inbrekers af en zorgt ervoor dat ze niet ongemerkt je huis binnen kunnen komen. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen, van eenvoudige systemen met alleen een hard geluid, tot geavanceerde systemen die direct een melding sturen naar een meldkamer. Kies het systeem dat het beste bij jouw wensen en budget past. Laat je zeker adviseren door een professioneel bedrijf als je niet zeker wet waarvoor je moet kiezen. Het is ook aan te raden om alles door een dergelijk bedrijf te laten installeren.

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen

Zorg dat waardevolle spullen niet zichtbaar zijn vanaf buiten. Berg deze op in een kluis of een afgesloten kast. Ook laptops en mobiele telefoons kun je het beste uit het zicht leggen wanneer je het huis verlaat. Dit maakt het voor een inbreker minder interessant om bij jou in te breken.

Zorg voor sociale controle

Goede buren houden elkaar in de gaten en kunnen verdachte situaties melden bij de politie. Spreek daarom af met je buren dat jullie op elkaars huis letten, wanneer de ander afwezig is. Zorg ook dat je contactgegevens van je buren hebt, zodat je ze kunt bereiken in geval van nood. In sommige gemeenten zijn er buurtpreventieteams actief. Dit zijn vrijwilligers die door de buurt lopen en letten op verdachte situaties.

Pas op met social media

Probeer nooit te veel te delen op social media, zeker niet als het gaat om vakanties e.d. Inbrekers maken namelijk ook gebruik van deze kanalen. Plaats dus geen berichten over je vakantie om mensen niet wijzer te maken dan dat ze zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie