Hans Bastianen van De Groene Driehoek
Hans Bastianen van De Groene Driehoek Agnes Corbeij

Tegenstanders windmolens blij met voorstel college Zeist

Politiek

ZEIST/ODIJK Werkgroep De Groene Driehoek en andere omwonenden zijn erg blij met het voorstel van het college aan de raad om het onderzoek naar windmolens in de A12/Spoorzone niet voort te zetten. ,,Dit is heel goed nieuws voor de inwoners van Odijk, de bewoners van het buitengebied in Zeist, en uiteraard voor het landschap en de natuur”, aldus een persbericht van De Groene Driehoek.

door Agnes Corbeij 

Het is aan de gemeenteraad om in het voorstel van het college mee te gaan in februari of het onderzoek toch door te zetten. Hans Bastianen, namens De Groene Driehoek: ,,Wij hopen van harte dat de gemeenteraad hiermee zal instemmen in februari.”  

Het gebied verdient het om beschermd te worden, zo staat in het persbericht te lezen: ,,Werkgroep de Groene Driehoek heeft vanaf haar oprichting in augustus 2020 gesteld dat het natuurlandschap in dit gebied te kleinschalig is voor grootschalige opwek van duurzame energie door megawindturbines, dat plaatsing daarvan leidt tot extra geluidshinder, ten koste gaat van bestaande flora en fauna en van het noodzakelijke herstel van natuur en biodiversiteit. 

Ook zou het onomkeerbare schade opleveren aan de beleving van het cultuur-historisch waardevolle buitengebied. De Groene Driehoek - en het gehele buitengebied van Zeist - verdient bescherming als buffer vanwege de alsmaar toenemende druk door stedelijke opgaven.”

Ook Pieter de Jonge, bewoner van de Odijkerweg, is heel blij. Hij vertelde eerder zijn verhaal in de krant. ,,Wij weten natuurlijk al een tijdje dat het in het kader van het wonen in dit gebied het totaal niet passend is om van die grote windturbines te plaatsen, ze staan gewoon veel te dichtbij. We hebben al een geluidsbelasting vanwege de A12 en daar zouden de molens nog bijkomen. Dus prima!”

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 2 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren