Het nieuwe college van B. en W. van Zeist. Van links naar rechts: Walter van Dijk (VVD), Laura Hoogstraten (GroenLinks), Wouter Catsburg (ChristenUnie-SGP) en Angèle Welting (D66).
Het nieuwe college van B. en W. van Zeist. Van links naar rechts: Walter van Dijk (VVD), Laura Hoogstraten (GroenLinks), Wouter Catsburg (ChristenUnie-SGP) en Angèle Welting (D66). René Borkent

Nieuw college van Zeist kan volgende week aan de slag

Politiek

ZEIST Het nieuwe college van burgemeester en wethouders kan vanaf volgende week aan de slag. Komende dinsdag leggen de (nieuwe) wethouders de eed of belofte af in de vergadering van de gemeenteraad.

door René Borkent

Op donderdagavond 12 mei besprak de gemeenteraad het nieuwe collegeakkoord en dat zorgde voor weinig vuurwerk. Nieuw Democratisch Zeist miste de inspraak van de inwoners bij de totstandkoming van het akkoord. 

En het CDA maakte een punt van de positie van senioren in Zeist. Waarom heeft geen van de wethouders ‘’ouderen’’ in de portefeuille? De christendemocraten kwamen met een voorstel om de positie van ouderen bij één wethouder onder te brengen. 

Volgens de nieuwe coalitie -waarin het CDA is vervangen door D66- is dit niet nodig omdat in veel komende politieke discussies ook die positie van ouderen een rol zal spelen. 

advertentie
Afbeelding
Trevira2000 in De Wijngaard 20 uur geleden
Afbeelding
Afdeling Zeist van Alzheimer Nederland zoekt pr-vrijwilliger 23 uur geleden
Afbeelding
Meer burenoverlast door corona 20 mei, 18:00
Afbeelding
Geslaagde jubileumdag van 50-jarige De Wittenberg 20 mei, 14:09
Afbeelding
Visles op Seyster College Zeist 20 mei, 13:30
Afbeelding
Michiel Slob haalt Appeltje van Oranje op bij koninklijk paar MET VIDEO 20 mei, 08:38
Afbeelding
Tenderteam in Zeist laat zien waar uw onderneming goed in is 19 mei, 18:00