Het nieuwe college van B. en W. van Zeist. Van links naar rechts: Walter van Dijk (VVD), Laura Hoogstraten (GroenLinks), Wouter Catsburg (ChristenUnie-SGP) en Angèle Welting (D66).
Het nieuwe college van B. en W. van Zeist. Van links naar rechts: Walter van Dijk (VVD), Laura Hoogstraten (GroenLinks), Wouter Catsburg (ChristenUnie-SGP) en Angèle Welting (D66). René Borkent

Nieuw college van Zeist kan volgende week aan de slag

Politiek

ZEIST Het nieuwe college van burgemeester en wethouders kan vanaf volgende week aan de slag. Komende dinsdag leggen de (nieuwe) wethouders de eed of belofte af in de vergadering van de gemeenteraad.

door René Borkent

Op donderdagavond 12 mei besprak de gemeenteraad het nieuwe collegeakkoord en dat zorgde voor weinig vuurwerk. Nieuw Democratisch Zeist miste de inspraak van de inwoners bij de totstandkoming van het akkoord. 

En het CDA maakte een punt van de positie van senioren in Zeist. Waarom heeft geen van de wethouders ‘’ouderen’’ in de portefeuille? De christendemocraten kwamen met een voorstel om de positie van ouderen bij één wethouder onder te brengen. 

Volgens de nieuwe coalitie -waarin het CDA is vervangen door D66- is dit niet nodig omdat in veel komende politieke discussies ook die positie van ouderen een rol zal spelen. 

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 1 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren