Op de hoek van de Joost van den Vondellaan en de Schermerslaan wil Woongoed Zeist een appartement bouwen.
Op de hoek van de Joost van den Vondellaan en de Schermerslaan wil Woongoed Zeist een appartement bouwen. René Borkent

Wethouder bereid tot nog een gesprek over burgerinitiatief in Zeist

10 november 2022 om 15:46 Politiek

ZEIST Wethouder Laura Hoogstraten wil nog wel een keer praten met de groep mensen die in het voorjaar van 2022 een burgerinitiatief zijn begonnen tegen bouwplannen op de Joost van den Vondellaan in Zeist. Dat zei ze dinsdag in de raadsvergadering. Daarmee vond de SP een stemming over een ingediende motie waarin dit werd gevraagd niet meer nodig.

door René Borkent

BOUWPLAN In de buurt is bezwaar gerezen tegen een bouwplan op nummer 61, op de hoek van de Joost van den Vondellaan en de Schermerslaan. Woningbouwvereniging Woongoed wil hier een appartement bouwen. 

Omwonenden wilden dat vóór de besluitvorming over het bestemmingsplan eerst nog een inspraakronde zou worden gehouden. En ze vroegen om een stedenbouwkundige visie. 

BIJEENKOMST Het presidium van de gemeenteraad besloot om een openbare informatiebijeenkomst voor de commissie Ruimte te houden. Die vond plaats op 16 juni 2022. Op die bijeenkomst werd besloten dat de commissie Ruimte een advies zou geven. Dat is ook gebeurd.

Het college besloot vervolgens om beide verzoeken van de omwonenden niet in te willigen. En het college ontraadde dinsdag dan ook de motie die de SP had ingediend. Wethouder Hoogstraten stelde: ,,Er is genoeg gedaan aan gesprekken en participatie.’’

AFSLUITEND Even later stelde ze wel dat ze wel wilde proberen om meer omwonenden betrokken te krijgen bij de discussie. ,,Het proces loopt nog’’, zei ze. ,,Wat betreft het kader en de wijzigingen is er volgens het college voldoende gedaan.’’ Vervolgens sprak ze uit dat ze wel bereid is tot een ‘’afsluitend gesprek.’’ 

Dat was voor SP-raadslid David Tompot voldoende. Hij besloot om zijn motie niet in stemming te brengen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie