Sfeerimpressie van de nieuwe velden van Firebirds op Sportpark Dijnselburg.
Sfeerimpressie van de nieuwe velden van Firebirds op Sportpark Dijnselburg. ag nova architecten

Belangenvereniging Huis ter Heide: ‘Stop illegale situatie’

16 januari 2023 om 06:58 Politiek

HUIS TER HEIDE Buurt- en Belangenvereniging Huis ter Heide wil dat er nú duidelijkheid komt over de nieuwe lichtmasten, prefabtribunes en andere bouwwerken op Sportpark Dijnselburg. Die zijn allang gebouwd, maar de vergunning was niet in orde. Dat constateerde de Adviescommissie Bezwaarschriften al in december 2021, maar een nieuwe vergunning is er nog altijd niet.  

De lichtmasten en andere bouwwerken zijn geplaatst om de verhuizing van honk- en softbalvereniging Firebirds (het vroegere Phoenix) van Blikkenburg naar Dijnselburg mogelijk te maken. Volgens het geldende bestemmingsplan hadden deze bouwwerken niet op deze plaats gebouwd mogen worden. 

Vergunning voor lichtmasten al in 2021 verworpen

De belangenvereniging heeft er bezwaar tegen gemaakt uit angst voor aantasting van de natuurlijke omgeving en het groene karakter van de woonwijk, omdat ze overlast vreest en omdat de bouwwerken volgens het bestemmingsplan niet toegestaan zijn. Op dat laatste punt gaf de adviescommissie ze gelijk. 

NIET DRINGEND Het college van B. en W. heeft nu een raadsvoorstel voorbereid dat de bestaande situatie alsnog legaal maakt. Dat zou pas behandeld moeten worden als ook de woningbouwplannen voor Huis ter Heide West in de raad komen. Het college vindt het niet dringend omdat alles er toch al staat, blijkt uit de agenda van het presidium dat de planning van de raadsvergadering vaststelt. 

SLECHT VOORBEELD Daar heeft de belangenvereniging grote moeite mee: ,,Met het langdurig voortzetten van een in feite illegale situatie geeft de gemeente een slecht voorbeeld’’, schrijft de vereniging aan het presidium. ,,Gemeente, bewoners en (potentiële) ontwikkelaar weten straks niet waarmee bij de planvorming en ontwikkeling van Huis ter Heide West rekening gehouden dient te worden.’’ 

Ook het presidium is het niet eens met het voorstel van het college en wil dat het raadsvoorstel op de raadsagenda van 24 januari komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie