Het echtpaar wil graag in de huurwoning blijven wonen.
Het echtpaar wil graag in de huurwoning blijven wonen. René Borkent

Mag echtpaar in huurwoning van overleden moeder blijven?

12 januari 2023 om 06:57 Rechtbank

ZEIST Mag een Zeister echtpaar blijven wonen in de huurwoning van de overleden (schoon-)moeder? Over die vraag boog de rechter zich maandag in een kort geding dat de Rooms-Katholieke Woningbouwvereniging had aangespannen tegen het echtpaar. 

door René Borkent

De vereniging wil dat het echtpaar de woning aan de De Wetlaan binnen een week verlaat en wil de woning vervolgens toewijzen aan mensen die al lang op de wachtlijst voor een huurwoning staan. Het echtpaar zegt nergens anders heen te kunnen. Hogere huren kan het paar niet betalen.

HECHTE BAND Het echtpaar had altijd een hechte band met de ouders van de man. Toen de vader van de man overleed trokken hij en zijn vrouw bij de (schoon-)moeder in. Vrij plotseling is ook zij vorig jaar overleden. 

HALF JAAR Er zijn wel regels voor zulke uitzonderlijke gevallen. Het paar had binnen een half jaar contact kunnen opnemen met de vereniging om de situatie te bespreken. Dat hebben ze niet gedaan. De echtelieden zeggen dat ze niet op de hoogte waren van die bepaling. 

Nu het half jaar is verstreken stelt de woningbouwvereniging dat het paar z’n recht heeft verspeeld om in de huurwoning te blijven. De vereniging eist dan ook dat de rechter haar toestaat om het paar uit de woning te zetten. 

Tijdens zitting deed de rechter nog een poging om de partijen nader tot elkaar elkaar te brengen. Maar verder dan een belofte om het paar de tijd te geven tot 31 maart om de woning te verlaten wilde de woningbouwvereniging niet gaan. Daarop besloot het echtpaar dan maar liever de uitspraak van de rechter af te wachten. 

De rechter doet uitspraak op 23 januari. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie