De gidsen van Gilde Zeist.
De gidsen van Gilde Zeist. Hugo Albers

Gilde Zeist start seizoen met rondleiding op Koningsdag

17 april 2023 om 16:51 Uitderegio

ZEIST Traditiegetrouw starten de rondleidingen van het Gilde op Koningsdag. Johan Varkevisser is projectleider rondleidingen. Hij vertelt over het programma. ,,De Oranjerondleiding op Koningsdag gaat dit keer over de Voorheuvel, één van de oude straten van Zeist. Wat is er van het verleden te zien, welke verhalen te vertellen? Dat ziet en hoort u tijdens de gratis toegankelijke rondleiding, die op Koningsdag drie keer wordt gehouden.’’ Vertrektijden staan op: www.gildezeist.nl

Na 27 april is er weer een keur aan rondleidingen in Austerlitz, Den Dolder, Zeist en nu ook in Huis ter Heide. Deelname aan een rondleiding kost € 2,50, kinderen tot en met twaalf jaar € 1,-.

De rondleiding ‘In het spoor van Huis ter Heide’ is nieuw en voert vanaf het Witte Kerkje onder andere langs Oud Zandbergen, de Prins Alexanderstichting en het oude station. Een aanrader! 

GEDENKSTEENTJES

Ook nieuw in het aanbod is de rondleiding langs de gedenksteentjes, die symbool staan voor bijzondere gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, voor verzetsstrijders en slachtoffers van de holocaust. Achter ieder steentje schuilt een verhaal, dat nooit vergeten mag worden. De gedenkroute loopt door het oude centrum van Zeist.

SLOT ZEIST

Daarnaast zijn er uiteraard rondleidingen door Slot Zeist (vooraf reserveren nodig via de website van Slot Zeist of Gilde Zeist), de bruggetjesroute door het Zeister Bos, over de WA-Hoeve in Den Dolder, de prijswinnende nieuwe wijk Kerckebosch, het gemeentehuis, de Broedergemeente en nog twintig andere rondleidingen. 

PROGRAMMAFOLDER

Het programma staat in de folder, die gratis af te halen is bij het Gildekantoor in het gemeentehuis en de VVV in Slot Zeist,  en op de website www.gildezeist.nl Raadpleeg deze altijd vooraf voor de actuele informatie.

OP AANVRAAG

Naast de geplande rondleidingen organiseert Gilde Zeist op aanvraag een rondleiding uit het aanbod. Leuk voor een familie-uitje of een intermezzo in een teambuilding. Aanvragen kan via de website. ,,Graag tot ziens bij één van onze rondleidingen!’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie